Trei supermarketuri Lidl se vor construi în oraş.Retailerul german investeşte în infrastructura gălăţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au votat joi după amiază două proiecte care vizează încheierea unor afaceri cu Concernul german Lidl&Scwartz.co&KG, care urmează să construiască trei supermarketuri in Galaţi.

Primul proiect vizează vânzarea terenului cu suprafaţa de 209,50 mp, intravilan, proprietatea municipiului Galaţi,  către Lidl care deja l-a închiriat. Preţul de vânzare este de 200  euro/mp, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Investiţie în infrastructură

Al doilea proiect votat de CL se referă la asocierea cu S.C. Lidl România pe o perioadă de 10 ani, pentru proiectarea şi executarea unor lucrări de infrastructură edilitară.

Este vorba despre amenajarea intersecţiei dintre străzile Milcov şi Nicolae Mantu cu sens giratoriu şi amplasare panou publicitar tip totem cu sigla Lidl.

„În zona acestei intersecţii se află şi supermarketul Billa, benzinăria Lukoil şi urmează a se construi un complex comercial de către SC Lidl. Traficul rutier este foarte aglomerat în zonă şi se impune, pentru siguranţa şi fluentizarea lui, reamenajarea intersecţiei străzilor Milcov şi Nicolae Mantu, prin construirea unui sens giratoriu”, precizează primarul Dumitru Nicolae, în expunerea de motive.

Lidl îşi asumă atât financiar, cât şi tehnic orice operaţiuni necesare obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de executare a lucrărilor de construire a sensului giratoriu şi a totemului, precum şi orice formalităţi prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea realizării investiţiei. După finalizarea lucrărilor, investiţia realizată trece în proprietatea publică a Municipiului Galaţi.

Concernul german Lidl&Scwartz.co&KG, care gestionează şi afacerea Kaufland, va construi un supermarket la Galaţi, pe stada Dragalina, nr. 1, în vecinătatea UM 01229, la circa doi kilometri de zona centrală a oraşului, pe un teren cu o suprafaţă de 4.700 de metri pătraţi. Supermarketul va avea o suprafaţă de 1.516 mp, din care 1.446 mp vor fi destinaţi vânzării.

Recent, Lidl a obţinut autorizaţii pentru a mai construi un supermarket pe strada Oltului si unul pe Drumul de Centura.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite