Reportaj/Strada Spaniolă, o uliţă ignorată de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epopeea orăşenilor cu drum de ţară continuă în Galaţi. Situată în Valea Oraşului, strada Spaniolă arată ca după bombardament:nu are asfalt, nu are canalizare, iar privata din fundul curţii este nelipsită. Locatarii sunt revoltaţi că Primăria nu este interesată de soarta lor deşi plătesc impozite de orăşeni.

Suntem în 2011, secolul al XXI-lea, mileniul al III-lea, dar timpul pare că s-a oprit acum 100 de ani pentru localnicii de pe strada Spaniolă. Drum de pământ, case vechi, veceurile în fundul curţii şi căruţe cu cai trase în faţa porţilor. Oamenii spun că au buletine pentru municipiul Galaţi, dar sunt nevoiţi să trăiască mai rău ca la ţară.

VEZI AICI FOTO


Strada Spaniolă, Foto: Bogdan Dimofte

Doar obligaţii, nu şi drepturi

 „Ne spălăm la lighean de când ne ştim. Când plouă este un dezastru. La fiecare ploaie torenţială apa intră în casă şi ne distruge tot. Pe stradă avem garantat băltoacă şi noroi. Am nepoţi mici care merg la şcoală cu cizme de cauciuc pentru că altfel nu se poate”, s-a plâns Ana Teodose, în vârstă de 60 de ani.

Locuitorii din zonă sunt extrem de supăraţi pe autorităţi pentru că nu sunt interesate de soarta lor. “Noi nu existăm pentru Primărie. Nimeni nu a trecut niciodată pe aici să vadă în ce condiţii trăim. Suntem ca vai de noi. Mi-e ruşine să spun că am buletin de oraş. Nu mă simt deloc gălăţeancă pentru că nu am niciun motiv”, ne-a spus şi Mioara Palade, 45 de ani.

Tăiată de pe lista de investiţii

Nici măcar promisiuni de mai bine nu sunt pentru locuitorii acestei străzi. Deşi primăria municipiului Galaţi a contractat anul acesta de la BRD un credit în valoare de 60 de milioane de lei pentru asfaltarea şi canalizarea străzilor din oraş, strada Spaniolă nu figurează pe lista de investiţii.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite