Reportaj/Strada Elicei arată ca după bombardament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Elicei are nevoie de modernizări, Foto:Bogdan Dimofte
Strada Elicei are nevoie de modernizări, Foto:Bogdan Dimofte

Locatarii străzii Elicei, din cartierul Valea Oraşului, aşteaptă de mai bine de un jumătate de secol să “răsară” asfaltul şi pe strada lor. Ei spun că, în campania electorală, autorităţile au promis că vor asfalta şi vor face canalizare. După ce au câstigat, aleşii i-au uitat.

Condamnaţi la uitare. Aşa se simt locuitorii din această zonă a Galaţi. Piatra cubică arată ca după război, denivelări la tot pasul, iar dacă nu eşti atent pe unde calci te poţi alege cu o luxaţie serioasă. Deşi locatarii au făcut numeroase sesizări la Primărie ca strada să fie asfaltată, doleanţa lor nu a fost rezolvată. 

„Plătim taxe şi impozite pentru zona zero, dar trăim ca vai de noi. Strada nu a fost asfaltată niciodată. Primarul Dumitru Nicolae  vine pe această uliţă doar în prag de alegeri. Atât. Avem obligaţii, dar nu şi drepturi. Nu este corect”, spune Bulboacă Ionel, 61 de ani.

Alt locatar, aceeaşi nemulţumire:„Locuiesc de 40 de ani aici. Am tot sperat că vom vea asfalt pe această stradă, dar degeaba. Până să ne pună canalizare, toată lumea arunca zoile în stradă. Era jale. Când plouă torenţial, canalizările nu fac faţă şi suntem inundaţi”, s-a plâns şi Elena Crăiţă. 

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că de peste trei luni nu au lumină pe strada lor.„Becurile nu funcţionează. Am sunat la Serviciul Tehnic din cadrul Primăriei şi ne-au trimis la Luxten. Am sunat şi acolo, dar tot degeaba”, a mai adăugat Ionel Bulboacă.

Promisiuni de asfaltare 

Primăria Galaţi spune că strada Elicei se află pe lista celor care vor fi asfaltate, cel mai probabil la începutul anului viitor. "Am organizat licitaţia pentru realizarea lucrărilor. Această stradă este şi ea pe listă. Sunt vizate 48 de străzi în total", declară Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului. Conform SEAP, câştigătoarea licitaţiei este firma Atlas SA. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite