Reportaj/Gălăţeni cu buletin de oraş şi WC în curte (Video şi Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Sculpturii, plină de băltoace, Foto:Bogdan Dimofte
Strada Sculpturii, plină de băltoace, Foto:Bogdan Dimofte

Strada Sculpturii arată ca un veritabil drum de ţară. Noroi, gropi şi praf cât vezi cu ochii. Locatarii acuză că, în campania electorală, autorităţile au promis că vor asfalta şi vor face canalizare. După ce au câstigat, aleşii i-au uitat.

Epopeea orăşenilor cu drum de ţară continuă în Galaţi. Locatarii străzii Sculpturii, din Valea Oraşului, aşteaptă de mai bine de un jumătate de secol să “răsară” asfaltul şi pe strada lor.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Strada Sculpturii, ca o uliţă de ţară, Foto: Bogdan Dimofte

„Uliţa" lor arată ca după bombardament. Indiferent dacă este vară sau iarnă, situaţia este dificil de suportat. Când plouă, noroiul este până la glezne, când ninge zăpada până la genunchi, iar în zilele cu vreme bună, praful este la el acasă.

„Autorităţile noastre au autism. Nu aud ce le spunem. Este un chin să locuIm pe o astfel de stradă, bine că plătim impozite pentru zona zero, ca în centru, dar condiţiile sunt mai rele decât la ţară. Canalizare nu avem, asflat nu, este jale. Avem obligaţii, dar nu şi drepturi. Nu este corect”, s-a plâns Maria Zaharia, în vârstă de 52 de ani.

VEZI VIDEO

Alt locatar, aceeaşi nemulţumire: „Ne spălăm la lighean de când ne ştim. Buda este în fundul curţii. Când plouă este un dezastru. Strada devine impracticabilă, iar apa intră în casă şi ne distruge tot. Am nepoţi mici care merg la şcoală cu cizme de cauciuc pentru că altfel nu se poate”, ne-a spus Angelica Floarea, în vârstă de 60 de ani.

Promisiuni de asfaltare

Primăria Galaţi spune că strada Sculpturii se află pe lista celor care vor fi asfaltate, cel mai probabil la începutul anului viitor. "Am organizat licitaţia pentru realizarea lucrărilor. Această stradă este şi ea pe listă. Sunt vizate 48 de străzi în total", declară Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului. Conform SEAP, câştigătoare licitaţiei este firma Atlas SA.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite