Reportaj/Locuitor de pe strada Crişana:„Ne-am săturat de şanţuri, noroi şi praf.Poate peste vreo sută de ani vom vedea şi noi asfalt” (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Valea Oraşului nu s-a inventat asfaltul. Piatră cubică deteriorată, gropi, denivelări şi un strat gros de praf. Aşa poate descrisă în câteva cuvinte strada Crişana. Locatarii acesteia s-au săturat să trăiască „pe un drum de ţară” şi sunt revoltaţi că Primăria nu este interesată de soarta lor deşi plătesc impozite de orăşeni.

Strada Crişana arată mai rău ca o uliţă din Evul Mediu. Deşi situată la zece minute de mers pe jos de Gară, Autogară şi de strada Domnească, una dintre cele mai importante artere ale Galaţiului, strada pare a fi un drum de ţară dintr-un cătun situat departe de civilizaţie.

VEZI AICI GALERIE FOTO

image

„Suntem ai nimănui”

Aşa se simt locuitorii din această zonă a Văii Oraşului. Oamenii care trăiesc acolo de peste 40 de ani spun că strada lor nu a arătat niciodată mai rău decât acum. Când plouă, noroiul este până la glezne, iar în perioada rece situaţia este şi mai critică. Asta pentru că echipajele de deszăpezire ocolesc această stradă.

Carmen Lungu, în vârstă de 33 de ani, locuieşte pe strada Crişana, la numărul 11. Femeia ne spune că s-au făcut sesizări către Primărie, dar fără rezultat.

image

”Este jale. Peste tot gropi, noroi, şanţuri! Nu a fost niciodată asfalt, iar piatra cubică a fost distrusă. Poate peste vreo sută de ani vom vedea şi noi asfalt. Străzile din vecinătate au fost asfaltate, doar noi am fost uitaţi. Abia s-au îndurat să ne pună canalizare în urmă cu un an”, spune Carmen Lungu, 33 de ani.

image

Una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor din zonă este reprezentată de praful care le intră în case, zi şi noapte. „Eu stau pe această stradă aici din anul 1970. Nu a fost asfaltată niciodată. Ne facem maşinile praf. Plătim taxe şi impozite la Primărie, dar degeaba. Trăim mai rău ca la ţară. Cei de la Primărie nu se implică absolut deloc”, spune Pavel Miron, în vârstă de 50 de ani.

image

Tăiată de pe lista de investiţii

Deşi municipalitatea a contractat anul acesta un credit de 61 milioane de lei de la BRD  pentru asfaltarea şi modernizarea a 48 de străzi, de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, aflăm că strada Crişana nu figurează pe lista de investiţii. „Nu este prinsă în acest program de investiţii”, ne-a spus aceasta.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite