Galati: Reparaţiile nefinalizate mută elevii în alte şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Reparaţiile nefinalizate mută elevii în alte şcoli
Galati: Reparaţiile nefinalizate mută elevii în alte şcoli

În lipsa banilor, lucrările de construcţie începute în urmă cu trei ani la Grupul Şcolar „Elena Doamna” nu au fost finalizate. Deoarece corpul principal al clădirii are doar 16 săli, iar numărul elevilor a crescut de la un an la altul până la 1.400 de elevi,  conducerea unităţii şcolare a solicitat construirea unui nou spaţiu.

În 2007, Primăria i-a oferit grupului şcolar un corp de clădire, care necesita însă lucrări de reabilitare. Pentru reparaţii, Ministerul Educaţiei a alocat fonduri în valoare de 1.250.000 lei. În suma respectivă intră reabilitarea clădirii, a internatului şcolar şi cantinei.

Directorul  Grupului Şcolar „Elena Doamna”, Luminiţa Nichita, susţine că lucrarea ar fi trebuit finalizată încă de anul trecut, însă „dulcele stil românesc” şi-a pus şi aici amprenta.

 „Au început să lucreze peste tot câte puţin şi nu au terminat nimic. De un an şi jumătate, firma MoldoVulcan ne-a ţinut pe loc.
 
Mereu s-au plâns că nu au bani, deşi au primit 900.000 de lei. Noi speram să ne mutăm în septembrie, dar nu cred că este cu putinţă”
, se plânge Luminiţa Nichita.

Contactat telefonic, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Laura Marin, s-a arătat optimistă în privinţa finalizării lucrărilor.

„Au fost probleme cu alocarea fondurilor. Partea bună e că până la urmă copiii se vor muta într-o clădire nouă. Am mai avut astfel de probleme. Nu e prima dată când elevii sunt nevoiţi să înveţe în altă unitate şcolară”, a explicat inspectorul şcolar. 

Probleme şi cu agentul termic

Necazurile nu se opresc aici. Directorul unităţii şcolare se plânge că sunt probleme şi cu agentul termic. „Fosta şcoală primea agent termic de la Spitalul TBC. Acum ei refuză să ne dea căldură. Ne-au zis că instalaţia lor termică este veche şi că nu are suficientă putere”, ne-a spus Luminiţa Nichita.

Conducerea unităţii şcolare a făcut un studiu de fezabilitate şi un proiect de expertiză tehnică pentru o centrală nouă. „Licitaţia a avut loc anul trecut, dar abia acum a venit firma câştigătoare, Confort SA, pentru semnarea documentului.

Şi procedurile la Primărie ne au ţinut pe loc foarte mult. Constructorul ne-a spus că durează trei luni instalarea centralei, deci s-ar putea lungi totul până prin luna mai. În aceste condiţii, nu pot duce copiii să înveţe acolo”
, a adăugat Luminiţa Nichita. 

Căminul şi cantina, niciodată reabilitate

La internatul şcolar, aceleaşi probleme. Imobilul nu a mai fost reabilitat de 30 de ani, iar instalaţia sanitară este precară. „Trebuie schimbată hidroizolaţia, instalaţia electrică, sanitară, uşile şi parchetul”, a explicat Luminiţa Nichita.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite