VIDEO/Biblia interlopilor: violenţe fără vărsare de sânge, amantele sunt necesare şi respectul pentru mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua modă a lumii "pestriţe" din România este ca la moartea unui lider al lumii interlope să se citească un testament public care conţine un set de reguli de conduită pentru mafie

Un astfel de testament este cel al lui Marian Ivan, considerat cel mai cunoscut interlop din municipiul Galaţi. Acesta a fost asasinat cu sânge rece în anul 2008 de liderul unei grupări rivale. Mesajul său de după moarte a fost citit la ceremonia de înmormântare de un alt lider important al lumii interlope gălăţene, Renato.


Deşi este foarte posibil ca acest mesaj să nu fie fost scris chiar de mâna lui Marian Ivan, textul reprezintă un fel de "mini-biblie" al interlopilor cu regulile ce trebuie respectate.


Valorile mafiei

Nu sunt permise vărsările de sânge

VEZI AICI TESTAMENTUL LUI MARIAN IVAN

"Autorităţile să-şi facă datoria, să împiedice vărsările de sânge. Nu ne trebuie sânge, noi trebuie să trăim", este menţionat în testamentul lui Marian Ivan.


"Este clar că se referă la faptul în această lume mai violentă este permis să se recurgă la orice măsură în afară de vărsarea de sânge. Această regulă poate fi explicată prin natura mistică mai pregnantă a acestei zone geografice, unde se crede că vărsarea de sânge nu poate primi iertare", ne-a explicat psihologul Monica Dobre.


"Regulile mafiei de la noi din ţară impun ca orice vărsare de sânge să fie aprobată de toţi capii lumii interlope. Mă refer la vărsările de sânge prin focuri de armă, care în mare majoritatea cazurilor sunt mortale. Din acest motiv în maşinile soldaţilor interlopilor sunt depistate numai săbii şi alte arme albe", ne-a explicat un fost poliţist.


Răzbunarea


"Vreau judecată, dar nu cu sânge pentru cei care mi-au luat viaţa", o altă regulă impusă lumii interlope în testamentul lui Marian Ivan.
De altfel asasinul său, Nelu Enache, nu a primit acelaşi "tratament" ca şi victima sa. Acesta a fost arestat şi condamnat de Instanţe la 19 ani de închisoare.


Să se facă lucruri bune


"În viaţa asta eu nu am făcut numai lucruri bune, dar voi să faceţi numai lucruri bune. Că uite alea rele unde ajung!", este o altă regulă prezentă în testamentul interlopului gălăţean.


"Cred că fiecare aşa-zis interlop vrea mai devreme sau mai târziu să nu mai fie suspectat că face lucruri la marginea legii. Din acest motiv se doreşte pentru urmaşi să ajungă să-şi desfăşoare afecerile cât mai legal posibil", a mai explicat psihologul.

Să se găsească un înlocuitor

"Nu vreau să fiţi încălecaţi. Aşa că vreau un nou lider", mai este punctat în testamentul mafiei.
"Este un mesaj prin care se punctează că în ciuda crimei, setul de reguli continuă să domine lumea interlopă. Că ierarhiile sunt aceleaşi şi cine va face altfel va suporta consecinţele", ne-a mai explicat fostul poliţist.

Mama

"Te voi însoţi mereu numai pe tine mamă. Cei care au vrut să mă răpună, m-au răpus. Ai rămas singură, te rog să mă ierţi", un alt pasaj din testament.

"În orice societate mama este un reper al vieţii. Totodată mama reprezintă în societatea noastră reperul moral, omul care dă sfaturi şi pe care trebuie să le urmezi", ne-a mai declarat Monica Dobre.

Soţia

"Cei din lumea interlopă alunecă la mai multe femei. Aşa suntem noi, iubim mai multe femei. Nu putem să ne oprim numai la soţiile noastre. Aşa este viaţa. Mai alunecăm", mai este scris în mesajele lui Marian Ivan.

"Sigur că şi aici este un fel de regulă. Chiar dacă au o viaţă mai agitată, interlopii ţin la familia lor. Aste o formă mai ciudată de respect faţă de soţie şi familie, dar poate şi lumea din care vin are alte repere morale", a mai explicat psihologul.

Amante

"Vreau să ştie că le-am iubit şi nu am făcut-o în perversitate, ci am fost sincer cu ele. Vreau acum pentru voi, mai ales fata cu care eram, să-mi cer iertare", mai este precizat în testament.

"Amantele pot fi un fel de recunoaştere a statului social. Este posibil ca prin iertare să le ceară scuze pentru faptul că nu mai poate avea grijă de ele şi trebuie să se descurce singure", este de părere psihologul.

Apostoli de după moarte


"Acest testament este,exagerând putin, ceva asemănător cratorilor de artă care doresc să-şi lase opera posterităţii. Este tendinţa de a se considera un fel de apostol şi după moarte", a mai comentat psihologul Monica Dobre.


Cum a murit Marian Ivan

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 8 iunie 2008, în jurul orei 12.00 noaptea, când Marian Ivan se afla în cartierul Ţiglina III alături de o amantă. Între Marian Ivan şi Nelu Enache ar fi avut loc un schimb de replici mai dur, iar Enache a încercat să-l lovească pe Ivan. Martorii susţin că acesta a dat să fugă, dar a fost înconjurat de mai mulţi acoliţi ai lui Enache. Unul dintre agresori i-a înfipt lui Marian Ivan un cuţit în umăr, lama pătrunzând până în zona gâtului.
Mai trebuie amintit, că la înmormântarea sa, în fruntea cortegiului se afla o coroană de flori de la Nicu Gheară, cel considerat a fi un fel de cap al lumii interlope din România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite