Regizorul Ioan Cărmăzan va ajunge sâmbătă la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinefilii au parte zilele acestea de mai multe proiecţii, atât în aer liber, cât şi la Teatrul Dramatic. În cadrul Festivalului "Future Movie" vor veni la Galaţi trei regizori român Gheorghe Preda, Ioan Cărmăzan şi Cătălin Apostol.

Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale, cunoscut anul trecut şi sub denumirea de "Future Movie", a debutat ieri la Galaţi. Organizat în colaborare de mai multe instituţii - Centrul Cultural Dunărea de Jos, Consiliul Judeţului, Primăria Municipiului Galaţi, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Lumiere Artists.

Festivalul a debutat aseară în forţă cu thriller-ul "Inception", în regia lui Christopher Nolan, cel mai nou film de spionaj tehnologic.

A doua zi de festival debutează cu o competiţie interesantă, în care vor fi angrenate mai multe filme studenţeşti de scurt metraj. De la ora 17.00, în sala mare a Teatrului Dramatic regizorul Gheorghe Preda va veni în faţa cinefililor gălăţeni pentru a le spune secrete din spatele camerelor de filmat de la "Îngerul necesar", iar de la ora 21.00, dar de această dată în Grădina Publică, va fi proiectat filmul "Oul de cuc", în regia Ioan Cărmăzan,
Vineri la prânz va avea loc etapa a doua a concursului de scurt metraje studenţeşti după care va fi proiectat filmul "Sania albastră". De la proiecţei nu va lipsi regizorul filmului, Ioan Cărmăzan. Seara, de la ora 21.00, în Grădina Publică va rula "Great Expectations", în regia lui Alfonso Cuaron.

Sâmbătă sunt programate alte două proiecţii: de la ora 17.00 - "Umilinţă", la care va participa şi regizorul Cătălin Apostol, iar de la ora 21.00 - Poker, regizat de Sergiu Nicolaescu. Seara ultimei zile de festival este rezervată festivităţii de premiere a filmelor de scurt metraj, dar şi proiecţiei dramei "Billie Elliot", în regia lui Stephen Daldry. Ultimul film al Festivalului "Future Movie" va începe la ora 21.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite