"Examen de licenţă" la Universitatea “Spiru Haret”: testul grilă este acelaşi ca anul trecut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin la specializarea Psihologie, testele grilă pe care le-au primit candidaţii de la examenul de licenţă din 2010 sunt identice cu cele din 2009

Citeşte şi:

La loc comanda pentru absolvenţii Universităţii Spiru Haret: licenţa s-a suspendat!

Aşa-zisa reformă a sistemului educaţional din Universitatea „Spiru Haret" este doar o fumigenă! O demonstrează spusele unei absolvente din 2009 a specializării „Psihologie" care ne-a mărturisit că a învăţat toamna aceasta după testele grilă date în vară celor care au susţinut licenţa la această specializare.

„Pentru relicenţierea care ar fi trebuit să aibă loc în a doua jumătate a lunii septembrie am fost sfătuită de doamnele de la secretariatul facultăţii să învăţ după testele grilă date celor care au intrat în licenţă în vara acestui an. Am constatat cu surprindere că sunt identice cu cele din 2009, după care am dat eu licenţa. Nu s-a modificat nimic în fondul lor, doar le-au amestecat puţin. Deci unde-i reforma? De ce acestor absolvenţi li se recunosc diplomele, iar nouă nu?", se întreabă Catia Grosu, învăţător la Şcoala 25 din Galaţi.

Ar fi totuşi o modificare: studenţii din ultimul an (2010) au fost trecuţi de la forma de învăţământ ID la învăţământ de zi, contra unei taxe de şcolarizare mai mari.

Nedumeririle Catiei Grosu continuă şi cu faptul că absolvenţilor „Spiru" li se recunosc diplomele în absolut toate domeniile, mai puţin în învăţământ.

„Probabil că nu suntem noi prea uniţi, să le dovedim că n-au dreptate. Şi nici nu avem bani să-i dăm în judecată", mai spune Catia Grosu.

Din informaţiile pe care le avem, în acest moment există şcoli care nu le recunosc dascălilor studiile făcute la specializările neacreditate de la Spiru Haret, dar sunt şi câteva care le plătesc diferenţele salariale rezultate din recunoaşterea studiilor. Diferenţa vine, cel mai probabil, de la faptul că acestea din urmă nu au cerut lămuriri suplimentare Ministerului Educaţiei şi plătesc după vechile reglementări.

Contactată telefonic, conducerea Filialei locale Galaţi a Universităţii a refuzat să comenteze subiectul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite