Dispecerilor de la numărul de urgenţă 112 li se reclamă nereguli reale şi imaginare legate de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reclamaţiile de la scrutin le mai lipseau dispecerilor de la 112, mai ales într-o zi caniculară
Reclamaţiile de la scrutin le mai lipseau dispecerilor de la 112, mai ales într-o zi caniculară

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală la sesizarea unei femei din municipiul Galaţi care pe lista electorilor a găsit o semnătură străină în dreptul numelui său.

Conform Centrului de Comunicare al judeţului Galaţi, de la deschiderea urnelor de vot şi până la ora 12.00, la Comandamentul Operaţional Judeţean, s-au primit 12 sesizări cu privire la nereguli privind desfăşurarea procesului electoral.

Toate incidentele - patru din localităţi rurale şi opt din mediul urban - au fost semnalate la numărul de telefon pentru situaţii de urgenţă 112.

„Până la ora 12.00, poliţiştii care verifică reclamaţiile pe marginea incidentelor electorale, au stabilit că două dintre sesizări nu se confirmă. Tot până la această oră, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care se fac verificări, pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum", ne-a informat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Centrului de Comunicare al Judeţului Galaţi.

Dosarul de cercetare penală a fost deschis în urma reclamaţiei unei femei din municipiul Galaţi, care a constatat că, pe tabelul cu electorii arondaţi respectivei secţii de votare , în dreptul numelui său exista deja o semnătură. Poliţiştii verifică dacă este o greşeală sau o altă persoană a votat în locul celei care a sesizat neregula.

Sesizările provenite din localităţile rurale ale judeţului se referă în special la turism electoral şi distribuirea de băuturi alcoolice pentru influenţarea opţiunii celor care urmează să participe la scrutin.

Astfel, s-a reclamat - iar verificările poliţiştilor au confirmat - faptul că în comuna Cudalbi ar fi fost aduse la votare, cu un mijloc de transport în comun, mai multe persoane. Conform unei alte sesizări, care s-a dovedit neîntemeiată, în comuna Ţepu, electorilor li s-ar fi oferit gratuit băuturi alcoolice, în vecinătatea secţiei de votare 413

Reclamaţii neîntemeiate s-au înregistrat şi în municipiul Galaţi. De exemplu, o persoană a sesizat faltul că, din cauza prezenţei camerelor de luat vederi, la Şcoala 28 (unde sunt cinci secţii de votare) secretul votului nu ar fi respectat. Făcând verificări, poliţiştii au constatat că există camere video doar pe holurile şcolii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite