Rectorul Viorel Mânzu nu mai candidează pentru un nou mandat! I-o interzic precizările venite de la Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Mânzu este în acest moment şi rector, şi preşesdinte al Senatului.
Viorel Mânzu este în acest moment şi rector, şi preşesdinte al Senatului.

Acesta s-a retras din cursă după ce astăzi dimineaţă a primit o adresă de la Minister prin care se precizează clar că un rector are dreptul la maxim opt ani de mandat. Viorel Mânzu nu se gândeşte deocamdată la nicio altă funcţie de conducere, preferând să se concentreze pe activitatea de la catedră.

Actualul rector Viorel Mânzu îşi făcuse publică intenţia de a candida pentru un nou mandat, mai ales că era convins că legea îi dă voie.

Astăzi au ajuns la secretariatul Universităţii câteva reglemetări semnate de secretarul de stat Cătălin Baba care-l contrazic pe Viorel Mânzu.

"O persoană nu poate fi rector dacă anii cumulaţi de conducere, indiferent de întreruperi, însumează între 4 şi 8 ani", se arată în precizări.

Cum Viorel Mânzu are la activ cinci ani de mandat, dacă ar mai fi obţinut în luna ianuarie un nou mandat, ar fi însumat un total de nouă ani la conducerea Universităţii Dunărea de Jos, ceea ce, în opinia Ministerului nu ar fi fost corect.

"Am auzit că unii ar fi vrut să ceară invalidarea mandatului meu, imediat după alegeri şi ca să evit o ieşire ruşinoasă din această situaţie mi-am anunţat colegii că nu mai candidez. Mă voi concentra pe doctoranzii mei", ne-a precizat actualul rector al Universităţii gălăţene.

Deocamdată nu sunt cunoscute alte candidaturi. Ele se vor cunoaşte în perioada 20 decembrie 2011-15 ianuerie 2012, perioadă stabilită prin calendarul alegerilor pentru depunerea candidaturilor.

Noul rector se va cunoaşte pe 25 ianuarie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite