Rectificarea bugetului a fost votată/ Teatrul Muzical nu va primi subvenţia de 95.000 de lei pentru plata salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Galaţiului a fost deblocat. Consilierii locali s-au întâlnit, astăzi, într-o şedinţă de îndată pentru a supune la vot încă o dată rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi.

Aleşii locali au votat rectificarea bugetului doar cu următoarea condiţie: Teatrul Muzical „Nae Leonard” să nu primească subvenţia de 95.000 de lei, care ar fi urmat să fie alocată pentru plata salariilor.

Consilierii au explicat că teatrul dispune în acest moment de peste un miliard de lei vechi pentru colaboratori, iar aceştia ar putea merge foarte bine către plata angajaţilor.

„Teatrul Muzical are în cont peste un miliard de lei vechi, bani care erau prevăzuţi pentru plata colaboratorilor. Aceşti bani urmează să fie folosiţi pentru plata salariilor, iar plata colaboratorilor să se facă din veniturile proprii ale instituţiei. Rectificarea bugetară aprobată nu mai prevede alocarea subenţiei de 95.000 de lei către Teatrul Muzical”, ne-a declarat consilierul Aurelian Constantin, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe.

În replică, directorul Teatrului Muzical susţine că aleşii locali au făcut un mare deserviciu angajaţilor din teatru.

„A fost o eroare care a servit unor interese politice. Era foarte importantă alocarea celor 950 de milioane de lei subvenţie pentru plata salariilor”, a spus Florin Melinte.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite