Rebeca Drăguţ este poliţista cu voce de aur de la Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi iubeşte meseria de om al legii, dar nu poate trăi fără muzică. A absolvit Şcoala Populară de Artă încă de când era în liceu şi speră să ajungă la festivalul de la Mamaia.

Rebeca Drăguţ şi-a dorit dintotdeauna să devină poliţistă. A promovat examenul de admitere la Şcoala de perfecţionare a cadrelor la Poliţia de Frontieră Orşova în 2005 şi în anul 2007, a ajuns la Frontieră la Galaţi şi de atunci lucrează la Biroul Resurse Umane, comparimentul Pregătire Continuă.

Este îndrăgostită de muzică şi a participat la diferite festivaluri naţionale, unde s-a clasat mereu pe unul dintre primele trei locuri. A început să cânte, la început după ureche, iar după ce a absolvit Şcoala de Artă Populare s-a perfecţionat pe zi ce trece.

Tot ea mai spune că îi place chitara, dar până acum nu a avut ocazia să îşi exerseze talentul.

„Am început să cânt atunci când am început Şcoala Populară de Arte. Mai cântam şi înainte, dar aşa după ureche. Mi-a plăcut să cânt, am participat la o selecţie şi astfel am ajuns la Şcoala Populară. Am ales muzica uşoară. Mi-aş fi dorit să cânt la chitară. Îmi place foarte mult, dar nu am încercat. Am absovit Şcoala Populară de Arte - Canto, Muzică Uşoară, în perioada liceului. Am fost la mai multe festivaluri din ţară, am participat la diferite concursuri. Am fost la Suceava, la Festivalul «Inima mea», acum zece ani. Acolo m-am clasat pe locul III. Am mai fost la «Flori de mai», la Tulcea, unde am luat Premiul special al juriului. Am mai obţinut locul II, la Festivalul Rdiodifuziunea Română", spune Rebeca Drăguţ.

În momentul de faţă, de pregăteşte pentru un concurs important din cariera ei muzicală, Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu", care va avea loc pe data de 14 mai, la Brăila.

„Pe data de 13 martie, am participat la o preselecţie, tot la Radiodifuziunea Română, pentru Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu". Dintre toţi concurenţii au fost selectaţi 18, între care şi eu. Concursul va avea loc pe data de 14 mai, la Brăila", a mai spus Rebeca.

A fost avansată recent

Meseria de poliţist a fascinat-o mereu şi mărturiseşte că activitatea într-un colectiv în care majoritari sunt bărbaţii nu i-a creat neplăceri, dimpotrivă. Se mândreşte că a fost avansată de curând şi spune că şi-ar dori să ajungă să lucreze, la un moment dat, la Crimă Organizată.

„M-am înţeles întotdeauna bine cu colegii, chiar dacă majoritatea sunt bărbaţi. Îmi place foarte mult ceea ce fac. La data de 1 decembrie, am fost avansată la gradul de Agent Principal. Chiar i-am zis şi comandantului că mi-aş dori să lucrez la Crimă Organizată. Din afară, pare o muncă foarte interesantă, dar ştiu că este şi foarte greu. Mă atrage faptul că la BCCO este mai multă acţiune", a povestit Rebeca.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?

"Pe plan profesional îmi doresc foarte mult să ajung ofiţer. Pe plan muzical îmi doresc să particip la festivalul de la Mamaia, la secţiunea Creaţie, cu o piesă a compozitorului cu care am discutat despre imprimarea unui compact disc. Şi dacă va fi bine la Mamaia, să ajung şi la Cerbul de Aur. De asemenea, mi-aş dori un copil".

La ce festivaluri ai mai participat?

"Conducerea Poliţiei de Frontieră organizează diverse activităţi culturale, cu diferite ocazii, Ziua Femeii, Ziua Poliţiei de Frontieră, 9 mai - Ziua Europei. Susţinem spectacole şi la Teatrul Muzical. Avem şi trupa noastră aici, în inspectorat, Border Band. Acest grup este înfiinţat din anul 2008 şi are trei membri".

Ce-i place

"Îmi place sportul. Am practicat atletismul mai mulţi ani. Nu am avut rezultate deosebite, dar mi-a plăcut foarte mult. Am făcut şi judo. Îmi place muzica, evident şi în mod deosebit jazz-ul. Îmi mai plac dulciurile, cu toate că sunt nevoită să le evit".

Ce nu-i place

"Nu-mi place ipocrizia. M-am lovit de multe ori de oameni ipocriţi. Nu-mi plac manelele. Ştiu că foarte multe persoane n-ar fi de acord cu mine, dar nu e genul meu. Nu-mi place să fumez şi nu suport fumul de ţigară. Nu-mi place să mă laud".

Profil

Născută: 16.02.1981, Brăila

Studii: Şcoala de perfecţionare a cadrelor la Poliţia de Frontieră Orşova, student în anul II la Drept

Familie: Căsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite