Razie în forţă a poliţiştilor gălăţeni în Piaţa Micro 17/ Au confiscat peste o tonă de produse alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare Fraude împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Galaţi, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Metrologie Legală au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ cu produse agroalimentare, în special cu legume şi fructe, cu băuturi alcoolice şi ţigări.

Au fost verificate 56 de societăţi comerciale fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, valoarea sancţiunilor ridicându-se la suma de 5432 lei.



În urma controalelor efectuate, poliţiştii au confiscat 7,5 litri de alcool, peste 970 de kilograme fructe şi fructe şi 213 kilograme produse alimentare. Valoarea bunurilor confiscate ridicându-se la suma de 5.432 lei.
„Am aici pe tarabă orez, legume fructe. Nu am acte pentru ele. Nu ştiam că trebuie aşa ceva, spune şi Aculina Pascal, din Republica Moldova.

image



În piaţa agroalimentară din Micro 17 a fost identificat Florin N., din Galaţi care vindea legume şi fructe fără a avea documente legale de provenienţă. Acesta a fost amendat cu 1.500 lei, iar poliţiştii au confiscat 565 kg de legume şi fructe.

De asemenea, Irina T., din Republica Moldova, care vindea 7,5 litri alcool cu o concentraţie de 96%, fără a poseda documente de provenienţă. Întraga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei.

image



„În ceea ce alte 25 de societăţi comerciale se fac în continuare verificări cu privire legalitatea funcţionării acestora precum şi cu privire la actele de comerţ desfăşurate, iar dacă situaţia impune vor fi luate măsuri legale”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite