Galaţi: Război în instanţă între dascăli şi angajator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Război în instanţă între dascăli şi angajator
Galaţi: Război în instanţă între dascăli şi angajator

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar cere respectarea drepturilor dascălilor cu diplome „Spiru Haret” Nerecunoaşterea diplomelor a bulversat examenul de titularizare din acest an, iar SIP va apela  la instanţă pentru recunoaşterea acestora

Scandalul diplomelor „Spiru” este departe de a se fi terminat. Situaţia celor câteva sute de persoane, care lucrează în învăţământ şi care au diplome elberate de Universitatea „Spiru Haret” este în continuare incertă.

Deoarece instituţiile publice, în special Ministerul Educaţiei, tergiversează inexplicabil luarea unei decizii în vederea rezolvării situaţiilor numeroase în care cadrelor didactice nu li se recunosc studiile superioare atestate prin examen de licenţă la Universitatea „Spiru Haret”, conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar a decis să deschidă acţiune în instanţă pentru a rezolva legal această problemă.

„Ministerul a luat o decizie împotriva Universităţii «Spiru Haret» prin care se anulau retroactiv diplomele oferite de instituţia respectivă, astfel s-a ajuns în situaţia în care învăţătoare, educatoare şi chiar secretare şi contabile au de suferit profesional şi financiar. Nu este corect să anulezi diplome, din moment ce, pe perioada şcolarizării, nu ai anunţat că acestea nu sunt valabile”, a declarat preşedintele SIP Galaţi, Valeriu Diculescu.

Sprijin pentru toţi absovenţii „Spiru”

Sindicatul îşi arată disponibilitatea de a sprijini orice cadru didactic care are o diplomă „Spiru Haret” şi aceasta nu îi mai este recunoscută. „Îi rugăm pe cei aflaţi în astfel de situaţii să vină la sediul sindicatului de la Casa Corpului Didactic sau să ia legătura prin orice mijloace cu reprezentanţii SIP”, a mai punctat Valeriu Diculescu.

Acesta a ţinut să-şi delimiteze clar acţiunea: SIP nu ia partea universităţii private aflată în dispută cu ministerul de resort, dar consideră că trebuie să apere interesele cadrelor didactice, care au obţinut, academic, o diplomă la această instituţie de învăţământ superior.

Aproximativ 80 de persoane din rândurile personalului didactic au reclamat, până în acest moment, probleme în privinţa recunoaşterii diplomelor în judeţul Galaţi. Cei care au absolvit „Spiru Haret” nu sunt deloc mulţumiţi de evoluţia lucrurilor. „
De pildă, eu sunt învăţătoare şi diploma m-ar fi ajutat la grad şi, desigur, la salariu ”
, a declarat un fost student al Universităţii „Spiru Haret”, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite