Răsplată pentru denunţătorii lui Nati Meir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi i-a redus cu cinci ani şi jumătate pedeapsa Georgetei Crăiţă, condamnată iniţial la 17 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Aceasta este răsplata pentru denunţarea la DNA Galaţi a avocatului Sever Teodorescu, binecunoscut pentru că a apărat în justiţie clanurile Cămătarilor şi Geamănu, şi a lui Nati Meir, fost parlamentar şi candidat la preşedinţia României.

Georgeta Crăiţă avea numeroase condamnări cu suspendarea executării pedepsei, care au fost acum ignorate total de judecători la aprecierea pedepsei.

Femeia a escrocat 14 firme din ţară cu peste 800.000 de lei prin intermediul firmei SC Mozaic SRL, cu sediul în Constanţa, dar numeroasele înşelăciuni comise de aceasta nu par să mai conteze acum prea mult.

Alături de Georgeta Crăiţă au fost închişi şi cei doi fii ai acesteia, Jamal Crăiţă şi Iulian Roşca, dar şi concubinul femeii, Gheorghe Dan Valentin (foto). Primii doi au de executat câte patru ani şi şase luni de puşcărie, în timp ce Gheorghe Dan Valentin a fost condamnat la şapte ani ani de închisoare.

Fără interdicţie

Interesant este că judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să elimine una din pedepsele accesorii aplicate celor trei escroci, care este, de altfel, şi cea mai importantă.

Jamal Crăiţă, Iulian Roşca şi Gheorghe Dan Valentin vor avea dreptul după eliberarea din penitenciar să ocupe o funcţie de genul aceleia de care s-au folosit pentru a comite escrocheriile.

Ioan Bacău, un alt participant la ţepuirea celor 14 firme, a beneficiat şi el de o reducere a pedepsei de la 8 la 7 ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite