Galaţi: Rândurile şomerilor, îngroşate de absolvenţii de liceu şi facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

522 de tineri şi-au depus actele pentru a primi indemnizaţia lunară de 255 de lei, timp de şase luni, a anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.

„În luna iulie s-au Înregistrat un număr de 522 dosare din care 93 absolvenţi studii superioare, 271 absolvenţi studii medii şi 158 absolvenţi de ciclu  inferior al liceu sau al şcolilor de arte şi meserii”, a precizat Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni (în cuantum de 255 lei), dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile de la data absolvirii.      

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite (informare, consiliere, orientare profesională) în vederea angajării. I

ndemnizaţia de şomaj poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii şi se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite