Raluca Ciupitu, promotorul unui alt fel de artă: "Art for the New Earth"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru proiectul „Art For a New Earth", Raluca are la activ sute de ore de studiu audio şi video. Creaţiile ei artistice sunt foarte apreciate.

Raluca a pornit în aventura cunoaşterii de sine şi a misterelor Universului în urmă cu mult timp, alături de sora ei Ana-Maria.

„Povestea proiectului «Art for a New Earth» a început în urmă cu mai bine de un an, când eu şi sora mea ne aflam într-un an de pauză, de regăsire, redirecţionare, de re re re! Fiind în plin proces de informare intensivă despre „The Big Picture" şi avându-l ca inspiraţie pe Louise Hay (Hay House) şi filmul «You can heal your life» ne-am decis să ne adunăm forţele şi talentele şi să aducem viziunea noastră în această direcţie, la suprafaţă", îşi aminteşte Raluca.

La început nu ştia sigur ce formă vor căpăta lucrurile. Să facă o carte? Carduri? Cumva lucrurile au decurs normal şi cele două surori au creat un concept de carduri.

Aceste carduri inspiraţionale pot fi imprimate pe suporturi pentru pahare, pe haine (în special pe cele din bumbac net), pot lua şi forma unor cărţi poştale şi lista poate continua atât timp cât există imaginaţie din partea fiecaruia şi suprafaţa pe care sunt imprimate cardurile este una compatibilă.

Cea care s-a ocupat mai mult de exprimarea emoţiilor şi a gândurilor a fost Raluca, sora ei, Ana-Maria fiind pentru o perioadă prinsă în alte proiecte.

"Fără stres sau presiune. Făceam ce-mi trecea prin cap. Apoi preluam imaginile «crude» şi le procesam, le editam şi le adăugam texte. În paralel cu această muncă de design, a fost aceasta perioada de cercetare, în care am reuşit să decantez anumite înţelepciuni. Toate aceste carduri sunt traduse în trei limbi. Iniţial au fost gândite în engleză, apoi traduse în română şi în prezent lucrez la traducerea în germană", mai spune tânăra artistă.

Anul acesta Raluca a fost invitată să participe la „Târgul Vintage şi Hand Made".

„M-am bucurat şi oarecum în grabă am făcut ultimele corecturi, încă nefiind clară modalitatea în care vom prezenta cardurile. În final ele au luat forma unor notebook-uri care ne-au mulţumit. Am făcut ce am simţit noi că se potriveşte cel mai bine cu mesajul muncii noastre", explică Raluca.

De aici mai departe cele două surori nu ştiu foarte bine cum se vor dezvolta lucrurile, dar au în vedere colaborări cu edituri de gen şi nu numai.

„Vrem să aducem informaţia în cât mai multe formate. În definitiv, pe noi ne interesează ca ea să ajungă acolo unde trebuie, adică la cine vrea să se trezească sau e în poziţia în care se întreabă «what is the matrix?»", a concluzionat Raluca Ciupitu.

Ce-i place:

Îmi place să explorez tot ce ţine de gânduri, energie, Univers, civilizaţii extraterestre, istoria şi evoluţia planetei Pamânt, evoluţia conştiinţei umane, intuiţie, vise şi descifrarea mesajelor din spatele acestora.

Ce nu-i place:

Nu-mi place că tehnologia a ajuns să ne controleze vieţile, că massmedia menţine populaţia într-o stare latentă de gândire şi evoluţie, că oamenii au uitat să se bucure de lucrurile mărunte şi că a dispărut dialogul real dintre aceştia.

Întrebări şi răspunsuri

- Mai este omul sensibil la artă, la frumos?

Chiar dacă rutina de zi cu zi îşi spune cuvântul în vieţile oamenilor, cred că aceştia încă se mai pot bucura de orice formă de artă. Arta întotdeauna va reflecta interiorul nostru ca şi parte integrantă a tot ceea ce există sşi va exista vreodată.

- În ce mediu ţi-ar plăcea să lucrezi?

Mediul în care mi-ar plăcea să lucrez este unul în care frica ar dispărea din ecuaţie şi oamenii ar face lucruri din pasiune. Şi cu care să se identifice. Prin efortul individual sau colectiv putem crea lucruri pe care nici mintea nu le poate pătrunde şi înţelege în profunzime.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite