Raiul crizantemelor este în acest week-end la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia va fi deschisă până duminică. Foto: Florin Matei
Expoziţia va fi deschisă până duminică. Foto: Florin Matei

Vineri, de la ora 12.30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschisă cea de a IX-a ediţie a expoziţiei temporare, „Regina Toamnei, Crizantema", manifestare care îşi propune să aducă în faţa gălăţenilor frumuseţea şi gingăşia acestei flori minunate - crizantema.

Timp de trei zile Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va deveni un adevărat rai al crizantemelor !

Aproximativ 20 expozanţi de profil vor fi prezenţi la această ediţie a „Reginei Toamnei, Crizantema", naturaleţea florilor îmbinându-se armonios cu meşteşugul artei populare şi artizanale.

"«Regina Toamnei, Crizantema» este o manifestare de tradiţie pentru instituţia noastră. Crizantema este o floare care animă nu doar grădinile ci şi sufletele noastre. Gălăţenii sunt aşteptaţi să vină să vadă sutele de crizanteme care vor poposi în aceste trei zile la muzeu", a declarat Camelia Burluc, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Crizantema este considerată în zilele noastre un simbol al eleganţei şi este apreciată mai ales pentru rezistenţa ei şi pentru faptul că se ofileşte abia spre sfârşitul toamnei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o "personalitate" demnă de apreciat. Ea este cea care ne cheamă şi de această dată să o admirăm în toată splendoarea ei, etalată cu dărnicie într-o nouă expoziţie dedicată ei şi numai ei.

"Ca în fiecare an, în această perioadă oferim gălăţenilor un regal al frumuseţii naturii, reprezentată de crizanteme. Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la cea de a IX-a ediţie a manifestării şi suntem siguri că cele trei zile de frumuseţe şi culoare de la muzeu vor fi pe placul vizitatorilor de toate vârstele. În acest an, standul Secţiei Grădina Botanică Galaţi se va numi «Armonie în prag de toamnă» şi va avea în centrul atenţiei, bineînţeles, crizantemele", a adăugat Paul Lupoae, coordonatorul secţiei Grădina Botanică de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Trebuie amintit faptul că această manifestare este una cu vânzare. Programul de vizitare, pe perioada de desfăşurare a expoziţiei, este între orele 09.00 - 17.00. Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 - 23 octombrie 2011 la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite