GALERIE FOTO/Fiare vechi şi ruginite în Parcul din Micro 38. Copiii se pot accidenta în orice clipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leagăne rupte şi ruginite, balansoare dezmembrate şi pietriş în loc de nisip. De asta au parte la locul de joacă micuţii din cartierul Micro 38. Dacă cei mici trec cu vederea fierul ruginit, părinţii şi bunicii sunt în schimb revoltaţi.

Multe locuri de joacă din municipiul Galaţiului sunt mobilate cu leagăne şi balansoare din anii ‘80, peste care timpul şi-a pus adânc amprenta. Locul de joacă din cartierul Micro 38, situat chiar în spatele supermarketului Billa2, arată jalnic.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Leagănele sunt incomplete iar cele rămase pe poziţie stau să cadă în orice moment, barele metalice fiind roase de rugină. Mai este doar un balansoar şubred şi câteva băncuţe strâmbe şi ruginite.

Părinţii şi bunicii, revoltaţi

Locatarii au cerut primăriei ajutor pentru înlocuirea completă a mobilierului de agrement pentru copii. Ei îşi dau seama de pericolul la care sunt expuşi zilnic micuţii, motiv pentru care sunt nevoiţi să-i păzească non stop.

 „Vin cu nepoţelul aici în parc pentru că este cel mai apropiat. Nu avem ce face. Se joacă şi el cum poate. Leagănele nu mai sunt, tobogane nu. Mai este un balansoar care abia mai stă pe picioare. Este urât să nu ai unde să te joci cu cei mici. Aici la noi în parc a fost stricat totul de cei mari. Nu păstrează. Nu se gândesc la cei mici”, spune Mioara Pandelescu, 56 de ani, bunica unui băieţel de cinci ani.

VEZI AICI VIDEO

Nemulţumită de felul cum arată parcul este şi Vasilica Miron, în vârstă de 60 de ani. Femeia spune că locul este neîntreţinut, iar groapa de nisip este luată în stăpânire de câinii comunitari.

 „Nepoţelul meu se chinuie să facă un castel de nisip din ţărâna presărată cu resturi de ţigară sau fecalele câinilor comunitari. Este inadmisibil aşa ceva. Se pot îmbolnăvi”, a spus revoltată interlocutoarea noastră.

Problema locurilor de joacă din oraş, care după ce să sunt puţine, sunt din ce în ce mai deteriorate, nu este străină autorităţilor. Lipsa banilor este motivul cel mai adesea invocat de edili. Totuşi, am reuşit să smulgem de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco promisiunea că parcul din Micro 38 va fi modernizat.

„Ştim că arată jalnic dar o să fie făcut. Anul acesta vor fi modernizate şi amenajate mai multe locuri de joacă. O să ajungem şi la el cu siguranţă”, a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.

Veşti bune

În luna martie a acestui an Consiliul Local a aprobat un document care prevede modernizarea a câteva zeci de amplasamente situate în diverse zone ale cartierelor Mazepa 1, Micro 19, Micro 39C, Micro 17,  Ţiglina I, Aurel Vlaicu, Micro 20, Siderurgiştilor Vest, Micro 14, Micro 40, Ţiglina II,Micro 13, Micro 21, Micro 38, Micro 39B şi Micro 16.

În aceste locuri de joacă dotările sunt vechi, depăşite moral şi prezintă un grad mare de risc la utilizare. Valoarea totală a investiţiei s-ar ridica la 13.342.930 de lei, suprafaţa totală a terenului fiind de 29.696 de metri pătraţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite