REPORTAJ Casa milionarului gălăţean Cătălin Chelu se prăbuşeşte în curtea vecinilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa are nevoie de lucrări de consolidare, Foto:Bogdan Dimofte
Casa are nevoie de lucrări de consolidare, Foto:Bogdan Dimofte

Cel mai controversat dintre milionarii gălăţeni din Topul Forbes, omul de afaceri Cătălin Chelu, îşi lasă proprietăţile în paragină. Este şi cazul imobilului situat pe strada Traian la numărul 194 (la intersecţia dintre străzile Traian şi Ep. Melchisedec Ştefănescu), care este la un pas să se dărâme peste vecini.

Clădirea este într-o stare avansată de degradare şi este părăsită de 10 ani, timp în care ţiganii au furat tot ce se putea: geamuri, tâmplărie, faianţă, grinzi şi obiecte din fier. Deasupra intrării principale stă scris anul construirii:„proprietatea Al. Arghirescu – 1927”. Din cauză că acoperişul este deteriorat, bucăţi de tencuială şi cărămidă s-au desprins şi au căzut direct în stradă.

VEZI AICI FOTO

Acoperişul şi peretele dinspre vecini este foarte şubred, Foto:Bogdan Dimofte

Vecinii sunt îngroziţi

Anul trecut, o bucată de acoperiş a căzut în curtea vecinilor. Oamenii îşi amintesc şi astăzi sperietura pe care au trăit-o: „A fost ceva de groază. Un coşmar. Îi mulţumim lui Dumnezeu că nu a fost nimeni accidentat. Casa este lipită de curtea noastră. Noi trecem tot timpul pe aici. Avem copii mici care se joacă în curte, este periculos. Sigur nu mai rămâneau în viaţă dacă ar fi fost prinşi sub dărăpănături”, ne-a spus Iuliana Lupu.

Vecinii spun că au sesizat Primăria şi Inspecţia de Stat în Construcţii pentru a lua măsuri de siguranţă. Autorităţile au montat doar o plăcuţă de avertizare: „Atenţie, pericol de prăbuşire!”, care între timp a fost furată pentru a fi vândută la fier vechi.

Acoperişul şi peretele dinspre vecini este foarte şubred, Foto:Bogdan Dimofte

„Primăria ne-a spus că nu poate interveni mai mult deoarece este proprietate particulară. Poate da doar amenzi, dar la banii domnului Cătălin Chelu este nimica toată. De ce nu o demolează? Oricum nu mai poate fi salvată. Nouă ne este teamă să dormim noaptea. Acoperişul şi peretele dinspre noi este foarte şubred”, s-a plâns Gheorghe Oprea .

Pericol de accidentare pentru copii,  Foto:Bogdan Dimofte

Vandalizată de ţigani

Cătălin Chelu nu a fost văzut  niciodată de vecini. După ce a aflat că imobilul este vandalizat de ţigani, omul de afaceri şi-a trimis angajaţii pentru a blinda uşile şi ferestrele. „A blocat accesul boschetarilor, dar ei tot intră. Vin noaptea şi caută fier vechi. Nu prea mai au ce găsi. S-a furat şi distrus tot”, ne-a spus Mitriţa Bordei.

Înainte de Revoluţie, în clădirea de pe strada Traian 194 a funcţionat un  restaurant celebru. După ce ajuns în proprietatea lui Chelu, acesta a transformat-o în depozit de materiale. 

Chelu: „Voi lua măsuri!”

Contactat telefonic, omul de afaceri Cătălin Chelu ne-a răspuns: „Nu ştiam nimic despre această problemă. Voi vorbi cu oamenii de la firmă pentru a lua măsuri”.

Cătălin Chelu şi apropiaţii săi sunt cercetaţi în mai multe dosare de returnare ilegală de TVA, dar şi în cazul mitei de la Ministerul Administraţiei și Internelor, atunci când au încercat să-l mituiască pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu.

image

Cătălin Chelu a fost prezentat în presă ca fiind un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi că ar fi fost folosit de acesta ca interpus în diferite achiziţii.

El a fost acuzat, în trecut, că că a devalizat "Rotes SA" şi că a vândut ilegal Secţia de Confecţii Metalice Teiş, în timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat. Conform Top Forbes, omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu are o avere estimată la 24 milioane de euro

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite