Putem rămâne cu trenurile în câmp dacă ceferiştilor nu li se plătesc salariile/Ultimatum al angajaţilor de la Electrificare CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă astăzi conducerea Căilor Ferate nu virează salariile pe luna aprilie 2011 în conturile angajaţilor, lucrătorii acestei secţii nu vor mai interveni la nicio avarie.

Situaţia este departe de a fi rezolvată la regionala CFR Galaţi chiar dacă joi, 19 mai 2011, angajaţii de la Electrificare au fost de acord să înceteze greva spontană declanşată ca urmare a neplăţii salariilor pe luna aprilie.


Administraţia companiei de căi ferate nu a făcut decât să amâne protestul pentru câteva zile după ce a promis că va vira toate încasările către conturile angajaţilor.


„Dacă luni (n.r. astăzi) nu este încărcată diferenţa de 40% din salariile restante pe aprilie, marţi vom organiza un nou protest. Salariaţii au avut înţelegere pentru situaţia în care se găseşte CFR, dar această stare de lucruri nu mai poate continua. Bună parte din cei care lucrează la CFR sunt întreţinători de familie şi nu se pot duce acasă cu 200 de lei, când doar rata la bancă este 400 de lei", ne-a declarat Nicolae Grigore, primvicepreşedinte al sindicatului Enel.


Lucrătorii de la Electrificare din regionala CFR Galaţi vor veni la muncă, dar nu vor lucra la întreţinerea reţelei electrice, nu vor interveni la avarii şi nici în caz de calamităţi naturale.


Asta înseamnă întârzieri mari ale trenurilor de călători, care se adaugă practic la cele cotidiene, datorate în bună parte stării foarte proaste a infrastructurii.
În paralel, angajaţii de la Electrificare CFR intenţionează să acţioneze în judecată compania pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă.
Plata cu întârziere a salariilor la CFR a devenit un lucru obişnuit, iar lucrătorii de la Calea Ferată organizează periodic greve spontane pentru a-şi primi drepturile salariale restante.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite