Puşcăriaşii care au jucat în filmul "Eu când vreau sa fluier, fluier" s-au dat în spectacol în faţa liceenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece adolescenţi deţinuţi de la Tichileşti au jucat într-o piesă de teatru prezentată elevilor de la Liceul de Marină din Galaţi. Drama copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate a fost subiectul piesei puse în scenă cu talent de către actorii deţinuţi.

Pentru câteva ore, cei zece deţinuţi - actori, de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, au ieşit din rutina închisorii şi s-au aflat faţă, în faţă cu elevii Liceului de Marină Galaţi. „Actorii" au încercat să le arate liceenilor, prin intermediul unei piese de teatru, la ce riscuri sunt expuşi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în altă ţară şi mai ales consecinţele faptelor lor.


Teatrul Forum, aflat la prima reprezentaţie, ai cărui actori - deţinuţi fac parte din trupa „The Best", a pus în scenă un nou concept de spectacol interactiv, în care publicul poate interveni în orice moment şi poate înclocui pe oricare dintre actori, scenariul schimbându-se din mers.

Povestea este una simplă: Ionuţ, copilul rămas în grija bunicilor, vrea să-şi cumpere o cameră de luat vederi şi le cere bani prietenilor săi, care nu îl pot ajuta astfel că într-un final apelează la un cămătar, interpretat de George, pentru care este nevoit să facă un transport de droguri, în schimbul celor 200 de euro, cât costă camera. De aici lucrurile se complică şi, odată intrat în horă, Ionuţ nu mai poate ieşi, până la închisoare fiind un singur pas.


„Am ales noi singuri să ajucăm în această piesă de teatru, mai ales că am jucat şi în filmul <<Eu când vreau să fluier, fluier>>. Ne place să jucăm şi sperăm să mai avem ocazia. Piesa de teatru este frumoasă şi uşor de jucat de noi", a spus la finalul piesei, Constantin Mihai Ilaşcu, unul dintre actorii teatrului şi personaj în deja celebrul film românesc.
Elevii de liceu nu au fost deloc intimidaţi de faptul că se află în faţa unor deţinuţi, ba mai mult, i-au aplaudat pe aceştia din urmă şi le-au urat succes după liberare.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite