Galaţi: Pus să plătească apa caldă pe care nu a consumat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Pus să plătească apa caldă pe care nu a consumat-o
Galaţi: Pus să plătească apa caldă pe care nu a consumat-o

Un gălăţean s-a trezit că trebuie să achite contravaloarea apei calde pe luna august 2009, deşi, din luna aprilie, are instalat un boiler, iar apometrul nu a mai înregistrat nici un consum.

Ion Irimia ne-a sesizat o situaţie demnă de absurdul românesc. Bărbatul, care locuieşte pe strada Regiment 11 Siret nr. 23, la blocul E 5, trebuie să plăteasca la întreţinere 2,17 metri cubi de apă caldă pentru luna august.

Aparent, nimic deosebit până aici, numai că n-a consumat respectiva apă caldă. De la sfârşitul lunii aprilie 2009, şi-a instalat boiler, iar apometrul de apă caldă indică de atunci la  435,593 metri cubi. Scenariul se repetă lunar.

“Locuim trei persoane, iar pierderile s-au calculat la 0,71mc/persoană, iar o singura persoană aflată într-un apartament pe scară, care a consumat 3.30 mc de apă caldă în luna iulie, are pierderi 0,71mc. Apartamentele care sunt debranşate de la apa caldă pentru că folosesc centrale termice au pierderi de 0,00 mc. Atunci, vin şi eu cu întrebarea: dacă cei care stau la ţară, nu s-au debranşat şi nu au consumat deloc apa caldă - de ce nu au şi ei pierderi la fel ca mine?”, susţine Ion Irimia

“Trebuia să se debranşeze de la apa caldă”

Am discutat cu administratorul asociaţiei 206, Lenuţa Antoniu, pentru a afla cum s-a ajuns aici. Femeia ne-a precizat că la mijloc nu este o eroare, ci faptul că locatarul nu s-a debranşat de la reţeaua de apă caldă şi până nu o va face, trebuie să suporte cheltuielile la acest serviciu ca şi ceilalţi proprietari de apartamente.

“Este adevărat că domnul Irimia are boiler, dar trebuia să facă debranşarea de la apa caldă. Deoarece nu a făcut acest lucru, domnul Irimia a fost trecut şi la pierderi. Acestea nu sunt calculate de mine, ci de un program special (!? n.r.). Este un program de contabilitate, care face împărţirea pierderilor la numărul de persoane deoarece la blocul E5 există un apartament necontorizat”, ne-a declarat administratorul asociaţiei 206. Şi pentru un singur apartament necontorizat suferă mai mulţi proprietari.

Administratorul asociaţiei 206 susţine că va demara, în perioada imediat următoare, o verificare a  apometrelor din apartamentul lui Ion Irimia, după ce acesta s-a plâns că cifrele transmise de asociaţie nu sunt confruntate cu cele pe care dau proprietarii de apartamente. În scop de represalii ?


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite