Punct de trecere Schengen în Portul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terminalul de pasageri va deservi punctul de trecere frontieră – Schengen din zona Galaţiului şi va fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii martie. Investiţa aparţine Ministerului Transporturilor şi costă un milion de euro.

„Acest punct de trecere Schengen este un ponton de acostare la care vor acosta navele de pasageri. Iniţial s-a prevăzut să facem o clădire care ar fi costat patru milioane de ero. Am considerat că o clădire specială pentru trecere schengen în momentul de faţă nu este absolut necesară. Astfel, am optat pentru un ponton care să aibă dotările speciale pentru poliţia de frontieră. În plus, pe termen lung, în cazul unor modificări a frontierei Schengen, acest ponton poate fi reamplasat sau refolosit în alte scopuri”, ne-a declarat Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi.

Terminalul plutitor de călători va costa aproximativ un milion de euro. 

„La traficul de pasageri din zona Galaţiului am considerat că patru milioane de euro este prea mult. Pontonul va fi amplasat dincolo de Dana 15, în dreptul Liceului de Marină”, a spus Ochialbescu. 

Realizarea pontonului plutitor este o condiţie ce face parte din acordul de aderare a României la Spaţiul Schengen, programată pentru 2011.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite