Protestul dascălilor de la Lieşti continuă. Profesorii refuză în continuare să intre la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei sunt nemulţumiţi că salariile le-au întârziat mai bine de două săptămâni şi refuză vehement să intre la ore.Conducerea Inspectoratului Şcolar le-a propus dascălilor o soluţie de moment, dar care nu a fost acceptată de Primărie.

Cei aproape 100 de profesori de la cele trei şcoli gimnaziale din comuna Lieşti au continuat şi astăzi protestul început în urmă cu câteva zile.


Aceştia au întrerupt joia trecută activităţile didactice, în semn de protest faţă de faptul că nu şi-au primit salariile nici până astăzi, deşi banii trebuia să le intre pe carduri încă din data de 7 februarie.


Banii nu pot ajunge la dascăli deoarece conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi refuză să avizeze statele de plată întocmite de reprezentanţii Centrului Financiar din localitate în conformitate cu legea 221/2008 şi le cer directorilor să prezinte statele refăcute în conformitate cu Legea 330/2009.

Mai exact, profesorii de acolo şi-au câştigat în instanţă dreptul de a primi salariile majorate cu 37%, aşa cum prevede legea 221/2008, primarul a luat în calcul aceste hotărâri şi a avizat statele de plată întocmite conform prevederilor legii 221.

Inspectoratul Şcolar susţine însă că nu va aviza niciodată aceste state de plată pentru că dascălii ar fi trebuit să aştepte să-şi primească drepturile câştigate în instanţă în trei tranşe anuale, aşa cum prevede legislaţia.

Nici prefectul Cosmin Păun nu a reuşit să închidă conflictul de la Lieşti. Mai mult, dascălii se plâng că prefectul a fost extrem de agresiv cu liderii de sindicat, despre care a spus că au venit neinvitaţi la întâlnirea (inutilă) de mediere de vineri.


Profesorii de la Lieşti au venit şi astăzi la şcoală, dar nu au intrat la ore. „Am aşteptat şi astăzi să vină cineva să încerce să detensioneze situaţia, dar n-a venit, nici de la Inspectorat, nici de la Prefectură", spune liderul de sindicat Dumitrel Stan.

Cei aproape 100 de dascăli de la Lieşti sunt hotărâţi să acţioneze în instanţă Inspectoratul Şcola,r pe care-l acuză că le ţine blocate salariile de mai bine de două săptămâni.

Inspectorul şcolar Doruleţ Resmeriţă spune că le-a oferit profesorilor de Lieşti o variantă de mijloc, cu care n-a fost însă de acord primarul localităţii: „Noi (n.r. - Ministerul Educaţiei) să le plătim salariile la nivelul prevăzut de Legea 330/2009, iar diferenţele până la nivelul prevăzut de Legea 221/2008 să le fie plătite dascălilor din bugetul local", spune Doruleţ Resmeriţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite