Protestatarii din Galaţi au ajuns prea târziu la statuia lui Cuza ca să strice autorităţilor spectacolul de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum se era de aşteptat, manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, au intrat şi în atenţia protestatarilor din faţa Prefecturii, care şi-au propus să le strice sărbătoarea oficialilor gălăţeni

După ce au purtat prin tot oraşul un sicriu în care se afla simbolic actuala guvernare, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, pensionarii s-au gândit că n-ar fi rău să-i huiduie şi pe oficialii care s-au afişat la statuia lui Cuza pentru tradiţionalele depuneri de flori şi care, mai apoi, au făcut o horă în jurul monumentului.

Din păcate pentru ei, protestatarii din faţa Prefecturii au ajuns prea târziu la statuia lui Cuza. Ei au mărşăluit pe strada Domnească până la Statuia lui Cuza (o distanţă de peste un kilometru), dar au ajuns exact când autorităţile plecau. Şi dacă tot au ajuns la statuia domnitorului, cei aproape 50 de protestatari au încins o horă a lor, strigând de zor "Cuza ne-a unit, Băse ne-a-nrobit!".

Surprinzător, printre cei care au asistat la ceremonialul pregătit de autorităţi s-a numărat şi unul dintre liderii protestatarilor, Vasile Panţuş, care s-a prins apoi în hora autorităţilor chiar langă prefectul Paul Florea.

"Într-o astfel de zi trebuie să ne gândim cu toţii la unitate", a explicat vădit stânjenit de situaţie Vasile Panţuş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite