Protest al pensionarilor gălăţeni în faţa sediului PDL şi al CAS: „Vedem portocaliu de foame”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de pensionari gălăţeni s-au strâns astăzi, la ora 11.00, în faţa sediului PDL după care au plecat în marş către Casa de Asigurări de Sănătate pentru a-şi cere drepturile.

Principalele lor revendicări au fost anularea legislaţiei privind coplata serviciilor medicale, eliminarea contribuţiilor de 5,5 la sută la asigurări de sănătate pentru pensionarii cu pensii de peste 740 de lei.

Aceştia au venit pregătiţi cu tricouri inscripţionate, panouri, fluiere şi clopote.
 

image


“Boc a mai scăzut un metro în faţa pensionarilor. Nu a mai rămas nimic din el acum. Pichetăm astăzi pentru viaţa noastră”, spunea Toader Cristea, liderul Alianţei Europensionarilor Galaţi.

Ciolane din cauciuc, tricouri inscripţionate şi căni agăţate în gard. Aşa s-au prezentat pensionarii la sediul PDL.



"Mai solicităm majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie, neimpozitarea pensiilor de până la trei puncte (2.000 de lei), precum şi realizarea unui spital regional Galaţi- Brăila", a spus Toader Cristea, liderul Alianţei Europensionarilor din România.

Pe 30 iunie, pensionari vor merge la Bucureşti, unde, alături de alte asociaţii de pensionari din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Constanţa, vor picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Nţionale de Asigurări de Sănătate.

image



“Sunt din Tudor Vladimirescu. Tudor a zis aşa: <<Nu cu replici filosofice îi convingi pe tirani>>. Aşa că mâna pe lance”, a strigat unul dintre pensionari.

În faţa sediului Casei de Asigurări de Sănătate pensionarii au tras de garduri simbolic, nemulţumiţi că serviciile medicale pe care le primesc în spitale.


image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite