Protecţia Consumatorului Galaţi a retras de pe piaţă 84 de butelii GPL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 18.10-22.10.2010, inspectorii de la Protecţia Consumatorului Galaţi au oprit de la vânzare 84 de butelii pentru care comercianţii nu au respectat prevederile legale privind condiţiile de comercializare. Au fost verificaţi un număr de 10 operatori economici din judeţul Galaţi.    

„Pentru abaterile constatate de la legislaţia în vigoare s-au aplicat un număr de patru amenzi contravenţionale în valoare de 7.250 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 76 butelii în valoare de 4.760 lei  şi definitiv opt butelii în valoare de 336 lei”, a precizat Viorica Colgiu, comisar şef la Protecţia Consumatorului Galaţi. 

Principalele nereguli

 - lipsa înscrierii denumirii sau a mărcii producătorului, a denumirii staţiei care a efectuat umplerea buteliei, a greutăţii buteliei umplute cu GPL, a datei la care s-a făcut umplerea
-buteliile prezentau o etichetă sub sigiliul  robinetului de umplere golire  cu alte informaţii pentru consumatori, accesibile  doar după ce butelia era cumpărată şi desigilată.
-existenţa la comercializare  a buteliilor umplute cu GPL , butelii care prezentau  deformări ale postamentului şi  pelicula de vopsea deteriorată.
-lipsa preţului de vânzare  a buteliilor, neafişarea  datelor societăţii




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite