Promisiune/ Guvernaţii de azi îmbogăţesc copiii de mâine! Prin 2028 puştii născuţi în 2012 se vor putea bucura de 500 de euro de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform noii Legi a educaţiei, de la anul, statul va crea câte un cont pentru fiecare copil nou-născut şi va depune câte 500 de euro

Crearea unui cont pentru fiecare copil născut după anul 2011 pentru a i se aloca suma de 500 de euro este probabil cea mai populistă prevedere din noua Lege a educaţiei.

Respectivul act normativ mai prevede că după virarea banilor de către Guvern, părinţii copilului, musai contribuabili, pot direcţiona în contul deschis la Trezorerie, un procent de până la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii.

Statul va plăti inclusiv dobândă pentru banii din contul copilului. Copilul, începând cu vârsta de 16 ani şi cu acordul expres al părinţilor, va putea solicita Trezoreriei vouchere echivalente ca valoare cu suma din cont, pentru plata studiilor.

Reprezentanţii sindicatelor şi cei ai societăţii civile consideră că această „iniţiativă" are un scop pur propagandistico-electoral.

"Este clar că vorbim despre nişte bani virtuali, până prin 2028, şi nu prea înţeleg de ce au anunţat măsura cu atâta timp înainte ! S-ar putea totuşi ca statul să încerce încurajarea învăţământului privat, care până atunci, va trebui să aibă o cu totul altă faţă", afirmă vicepreşedintele SIP Galaţi, Lidia Antoniu.

Şi oamenii simpli privesc rezervaţi această intenţie a guvernanţilor.

"Dacă acel copil se va hotarî să nu mai facă nicio şcoală, ce se va întâmpla cu banii? S-au gândit să constituie un fond destinat celor care învaţă o meserie în vederea dezvoltării unei iniţiative private? Sau vor redistribui banii copilului ?", se întreabă Mirabela Gruia, o tânără proaspăt căsătorită care crede că mai bine ar primi o casă de la stat pentru a-şi creşte în condiţii cât mai bune viitorul copil.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite