Proiect pentru siguranţa alimentelor la Galaţi. Producătorii vor fi certificaţi calitativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii gălăţeni de alimente destinate comercializării vor fi certificaţi de Prefectură.

Proiectul reprezintă iniţiativa noului prefect al judeţului Galaţi, Paul Florea, şi are rolul de a creşte calitatea produselor alimentare care ajung pe masa gălăţenilor.

"Acesta este proiectul meu de suflet. Voi acorda maximă importanţă siguranţei alimentare a populaţiei, care, din punctul meu de vedere, este extrem de importantă. Agenţii economici au făcut o practică din a produce şi comercializa produse de proastă calitate. Ne confruntăm cu un adevărat fenomen în acest sens", a declarat Paul Florea.

Conform reprezentantului Guvernului în teritoriu, producătorii din industria alimentară gălăţeană vor fi acreditaţi, printr-un înscris, şi certificaţi ca şi furnizori de calitate, în urma unor controale în care vor fi angrenate mai multe instituţii din judeţul Galaţi. Agenţii economici care se vor situa în parametrii de calitate, vor primi plachete cu inscripţia "producător de calitate acreditat".

"Vreau ca atunci când mă voi duce la piaţă să găsesc pe tarabe produse de calitate, garantată de o entitate pe care o vom nominaliza să acorde acele certificate. Nu îmi mai convine să cumpăr roşii care sunt verzi sau albe înăuntru. Acesta este un demers care, cred eu, în şase luni, nu numai că va da roade, ci va fi implementat la nivel naţional", a spus Paul Florea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite