Galaţi/ Proiect european pentru modernizarea Băii Comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baia Comunala se află în construcţie
Baia Comunala se află în construcţie

Pentru a putea reabilita vechea clădire, municipalitatea locală încearcă să obţină o finanţare europeană de 976.000 de euro. Cu aceşti bani se intenţionează consolidarea şi renovarea corpurilor A şi B ale Băii Comunale, acestea urmând să găzduiască un centru medico-social destinat cu precădere persoanelor vârstnice.

Centrul va avea o capacitate de 100 locuri şi va permite acordărea unor servicii socio-medicale specializate, la standarde europene, pe timp de zi, persoanelor vârstnice defavorizate.


Valoarea totală a proiectului este de 4,1 milioane de lei, din care aproape 800.000 de lei reprezintă taxa pe valoare adăugată, 3,2 milioane de lei, cheltuielile eligibile ale proiectului depus pe Programului Operaţional Regional, iar restul de 2% reprezintă valoarea finanţării, asigurată di bugetul municipalităţii.

Acestă investiţie, în cazul în care proiectul va fi declarat eligibil de către Comisia Europeană, va permite redeschiderea Băii Comunale, programată pentru începutul anului următor.

„Sper ca toate lucrările să se termine în câteva luni, pentru ca la începutul anului 2011 Baia Comunală să fie redeschisăpublicului", a declarat Dumitrui Nicolae, primarul municipiului Galaţi.

Reabilitare cu viteza melcului

Baia Comunală a intrat în reparaţii capitale de aproape un deceniu. La ora actuală, doar spaţiile în care se acordă servicii medicale de fizioterapie mai sunt accesibile publicului. În cursul anului trecut s-au acordat 715.000 lei pentru finalizarea reabilitării Băii Comunale.

„Este unul dintre proiectele importante pentru că vreau să le redau gălăţenilor Baie Comunală modernă", a precizat Nicole referitor la acest proiectul de reabilitare a complexului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite