Programul „Prima Casă 2” s-a născut deja ruină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Privit ca unul din proiectele guvernamentale care ar ajuta economia să iasă din recesiune, programul „Prima Casă 2" merge mai prost decât anul trecut.

Chiar dacă sumele cu care statul garantează cumpărarea unui apartament au crescut până la 75.000 euro pentru locuinţele care sunt construite de la zero, românii nu sunt interesaţi să-şi cumpere o casă.

La Galaţi, spre exemplu, în 2010 sunt mult mai puţine solicitări decât în 2009.

„Cam 18 dosare avem înregistrate în acest moment. Sunt cereri mult mai puţine decât în anul precedent. Explicaţia constă în faptul oameni sunt mult mai circumspecţi cu banii lor. Chiar dacă sunt condiţiile mai bune, oameni sunt mai rezervaţi", a declarat Cristian Dobre, manager BRD Galaţi.

După aproximativ trei luni de la începerea programului, numărul de dosare din acest program este la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Anul trecut, în judeţul Galaţi s-au vândut în jur de 100 de apartamente.

O noutate a programului „Prima Casă 2" din 2010 este că se pot cumpăra inclusiv locuinţele ANL.

Potenţialii beneficiari sunt însă circumspecţi.

„Sunt poate condiţii bune, dar prima grijă pentru un salariat în acest an este să facă economii pentru că nu se ştie când rămâi fără salariu sau cu venitul redus", ne-a declarat profesorul Sorin Boldea, din Brăila.

Suma maximă garantată de stat cei care doresc să cumpere o locuinţă finalizată este de 60.000 de euro, iar cei care doresc să-şi ridice o casă nouă primesc 75.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite