Galaţi: Prognoza meteo, 9 august: Vreme caldă, cu maxime de până la 33 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de mâine temperaturile vor atinge peste 30 de grade Celsius. Pentru Galaţi sunt anunţate 33 de grade. La Brăila situaţia este cam aceeaşi: maxime în jur de 32-33 grade. În schimb la Buzău, vremea este mai răcoroasă, fiind prognozate 30 de grade. Şi focşănenii scapă de caniculă, pentru mâine fiind anunţate 29-30 de grade. Aici este posibil să plouă.

Cun ne ferim de căldură

Medicii recomandă evitarea, pe cât posibil, a expunerii la soare între orele 11.00 şi 18.00. În perioadele de caniculă este recomandat consumul de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Trebuie să consumăm un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

De asemenea, trebuie să consumăm în fiecare zi cât mai multe  fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Nu consumaţi alcool!

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri calduţe, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să avem o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite