Primăria a interzis "morişca" prin care directorii societăţilor publice se angajau unii pe alţii, pe bani buni, ca şi consilieri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariul maxim din societăţile publice a fost plafonat la venitul salarial al directorului general. Totodată, profitul societăţilor municipalităţii locale nu va mai ajunge şi la angajaţi (sub forma de participare la profit), ci doar va fi reinvestit, potrivit normelor legale.

Pentru a răspunde la nevoia de a reduce cheltuielile de la bugetul local, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a declarat că va propune în următoarea şedinţă a Consiliului Local un pachet de hotărâri prin care să se aducă mai mulţi bani la bugetul local.

În aceste condiţii, s-a propus anularea pe o perioadă de doi ani începând cu anul 2010 a participaţiilor salariaţilor la profitul societăţilor subordonate Consiliului Local. "De asemenea, se interzice angajarea de consilieri pentru directorii societăţilor şi serviciilor subordonate Consiliului Local", a declarat Nicuşor Ciumacenco.

Se va interzice şi ca un salariat al unei societăţi subordonate Consiliului Local să aibă câştiguri de natură salarială şi/sau comercială şi la altă societate din subordinea Consiliului Local. În plus, reperul salarial al angajaţilor va trebui să nu depăşească reperul salarial al directorului general din acea societate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite