Profiland-Intfor a ieşit din criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, nu demult, firma ajunsese în pragul închiderii, acum produce de patru ori mai multă tablă laminată la rece şi ţevi din oţel. Pentru onorarea noilor comenzi conducerea SC Profiland-Intfor a reangajat 30 dintre muncitorii care fuseseră disponibilizaţi în 2009

Recesiunea pare să dea primele semne de cedare. Firme mari care s-au confruntat cu serioase probleme financiare şi disponibilizări de personal masive, anunţă reveniri spectaculoase. Este şi cazul grupului de firme Profiland-Intfor care, în ultimele trei luni, şi-a crescut producţia de patru ori.

„Se munceşte foarte mult astfel încât, în aprilie, am ajuns la o producţie lunară de 5.000 de tone de tablă zincată, tablă zincată vopsită şi profile formate la rece. În ianuarie am produs doar 1.200 de tone", ne-a declarat Radu Anghelcovici, directorul general adjunct grupului de firme.


Revenire pe piaţa externă


Rezultatele înregistrate în această perioadă s-au datorat noilor contracte semnate cu clienţi de peste hotare astfel încât 50% din producţia lunară este destinată exportului.
„Grupul de firme a intensificat contactatele comerciale, în special pentru tablă zincată şi tablă zincată vopsită, cu o serie de firme din Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova, precum şi societăţi de renume din ţară precum Lindab, Nessli şi Bravo", a mai precizat directorul adjunct al Intfor.


Resuscitare cu investiţii


Radu Anghelcovici afirmă că principalele atuuri ale grupului Intfor-Profiland sunt investiţiile masive, de peste 40 de milioane de euro, începute în urmă cu doi-trei ani şi continuate chiar şi în perioada de criză.


„Avem utilaje noi pe care ne putem baza pentru a obţine produse de calitate cerute pe piaţa externă. Vorbim de laminorul de tablă reversibil cu 20 de cilindri şi liniile de zincare şi vopsire pentru rulourile de tablă. În aceste condiţii,vânzările au crescut de la 800 la 5.000 de tone lunar", a adăugat Anghelcovici.
Mai mult, pentru a face faţă comenzilor, producătorul local de tablă laminată la rece şi ţevi din oţel a reangajat o parte dintre angajaţii pe care i-a disponibilizat anul trecut, când grupul de firme ameninţa chiar cu închiderea.


„Muncitorii sunt foarte mulţumiţi. Am fost rechemaţi la serviciu 30 de oameni, dar în câteva luni se aşteaptă reangajarea a cel puţin jumătate din cei 230 de muncitori concediaţi în 2009", a declarat George Catalis, preşedintele Federaţiei Sindicale Metalurgistul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite