Profesorii încep să piardă teren în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii de la Şcoala 34, primii pregătiţi să reacţioneze dacă pierd procesul. Foto: Bogdan Nistor
Profesorii de la Şcoala 34, primii pregătiţi să reacţioneze dacă pierd procesul. Foto: Bogdan Nistor

După o perioadă bună de vreme în care totul părea să curgă în favoarea angajaţilor din învăţământul gălăţean, instanţele de judecată au început să emită hotărâri în defavoarea lor în ceea ce priveşte majorările salariale

"Este vorba despre patru procese legate de majorările salariale aprobate de Parlament prin Legea 221/2008. De fapt, noi am pierdut la recurs. Pe fond, nu s-a pierdut nimic", explică preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu.

Chiar dacă se dă impresia că Puterea a ajuns la o înţelegere cu cei din instanţe, profesorii refuză să creadă acest lucru.

„Este o mare taină pentru noi cum, pentru aceeaşi speţă, s-au dat decizii diferite. Nu am primit comunicările şi nu ştim încă în ce fel a motivat instanţa respingerea cererilor noastre", mai spune Valeriu Diculescu.

Motivaţi să protesteze!

În aceste condiţii, profesorii par şi mai decişi să participe în număr cât mai mare la greva de o zi din 22 aprilie. Ca să nu mai vorbim de pofta lor de grevă de generală, preconizată pentru începutul lunii iunie.

„Suntem în continuare realmente sideraţi de faptul că respectarea legii este la bunul plac al unor oameni. Se încearcă ieşirea din criză pe umerii profesorilor. Dar nu-i nicio problemă, vom ajunge cu revendicările noastre până la forurile europene, dacă vom fi în continuare minţiţi sau ni se va refuza dialogul", a mai spus liderul sindical.

Prima şcoală care ameninţă cu reclamarea la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) este Şcoala nr. 34.
„Pronunţarea în recursul nostru va avea loc pe 13 aprilie. Dacă vom pierde, vrem să ajungem la CEDO", ne-a declarat liderul de sindicat din şcoală, Ileana Mlădinoiu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite