Profesorii etnici români din Cahul şi Odessa, instruiţi la Universitatea Dunărea de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La curs și-au făcut anunțată prezența profesori din Camasovca, Borisovca, Novoselivca, Staroselie, Mineailovka, Oziornoe și Dmitrievka - Ucraina precum și din Cahul -republica Moldova

După foarte mulţi ani profesorii etnici români din Ucraina şi Moldova participă la cursuri de perfecţionare la Galaţi. Acțiunea se numește "Cursuri de specializare pentru profesorii etnici români din raionul Cahul (Republica Moldova) și regiunea Odesa (Ucraina).

Perioda de desfasurare este 25 iulie -1 august. Cursurile sunt organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați și cu Universitatea "B.P. Hajdeu" din Cahul. Temele pe care se vor desfășura cursurile : 1. Istorie și civilizație 2. Metodica predării limbii române.

La curs și-au făcut anunțată prezența profesori din Camasovca, Borisovca, Novoselivca, Staroselie, Mineailovka, Oziornoe și Dmitrievka - Ucraina precum și din Cahul -republica Moldova. Profesorii etnici români vor putea vizita principalele obiective culturale din municipiile Galați și Braila și vor participa la diferite dezbateri referitoare la tematica cursurilor.

Deschiderea oficială a cursurilor va avea loc luni, 26 iulie ora 11.00 în Sala Senatului Universității "Dunărea de Jos" din Galați. La deschidere vor fi prezenți Secretarul de Stat pentru Românii de Pretutindeni - Eugen Tomac, Rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, Prorectorul cu strategia universitară şi relaţiile cu Republica Moldova şi Ucraina - Iulian Bârsan și Directorul Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni - Dinu Gîndu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite