Profesorii cer Guvernului să nu se atingă de banii de concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Educaţiei Naţionale solicită Guvernului să elibereze fondurile necesare plăţii concediului de odihnă pentru angajaţii din învăţământ şi să intervină pentru a stopa abuzurile din această perioadă ale autorităţilor locale.

"Primim în fiecare zi sute de plângeri ale membrilor de sindicat, prin care ni se semnalează că nu primesc indemnizaţiile de concediu. În condiţiile în care Executivul a decis să amâne plata indemnizaţiilor până când legea de diminuare a salariilor va fi publicată în Monitorul Oficial, sindicatele afiliate FEN vor deschide procese la nivel judeţean pentru recuperarea drepturilor salariale diminuate cu 25%. Ţinem să precizăm că indemnizaţia trebuie calculată în funcţie de salariul avut până la solicitarea intrării în concediu şi nu în funcţie de salariul diminuat cu 25%. Este încă un atac al Guvernului României la adresa salariaţilor din învăţământ, care îşi văd încă o dată veniturile diminuate", spune preşedintele Federaţiei, Constantin Ciosu.

Liderii sindicali consideră că Executivul, prin toate deciziile luate în ultima perioadă, a lovit direct în viitorul României, distrugând şi ultima speranţă de creştere a calităţii în sistemul educaţional şi de realizare a unei reforme autentice.

"Deja avem semnale că tot mai multe cadre didactice vor să părăsească sistemul şi să se îndrepte spre alte domenii de activitate", a declarat Constantin Ciosu, preşedinte FEN.

Dascălii mai spun că prin mărirea TVA-ului la 24 la sută corelată cu diminuarea veniturilor cu 25 de procente puterea de cumpărare va scădea cu aproximativ 35 la sută.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite