Galaţi: Profesorii nu vor să recupereze orele pierdute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii nu sunt dispuşi să vină sâmbăta la şcoală dacă nu vor fi plătiţi
Profesorii nu sunt dispuşi să vină sâmbăta la şcoală dacă nu vor fi plătiţi

Profesorii gălăţeni nu vor, sub nicio formă, să recupereze orele pierdute în lunile noiembrie şi decembrie din cauza concediului fără plată în care au fost trimişi de guvernanţi

„Şi asta deoarece nimeni nu vorbeşte despre banii pe care aceştia ar trebui să-i primească pentru orele suplimentare care trebuie prestate. Ştiu că guvernanţii şi-ar dori să venim la şcoală gratis, dar nu putem accepta să facem muncă patriotică. De asemenea, suntem convinşi că elevii au avut de suferit, dar nu este vina noastră. Soluţia nu este la noi. Nu noi ne-am dorit să mergem în concediu fără plată”, spune preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Valeriu Diculescu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar îi înţeleg perfect pe profesori, dar spun că recuperarea este absolut necesară pentru elevi. „Ar fi două variante de recuperare: prima prin orele suplimentare, cu care am înţeles că profesorii nu sunt de acord şi a doua, care este şi cea mai probabilă, prin comasarea materiei. Nu le putem cere profesorilor să vină sâmbîta să recupereze orele atât timp cât nu sunt plătiţi”, spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Profesorii gălăţeni au stat acasă în noiembrie 2 zile, iar în decembrie 4 zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite