Galaţi: Profesorii gălăţeni vor primi tichete cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Profesorii gălăţeni vor primi tichete cadou
Galaţi: Profesorii gălăţeni vor primi tichete cadou

Aproape 4.000 de angajaţi din învăţământ vor primi, începând de luni, tichete cadou, efortul financiar pe care ar urma să-l facă Primăria fiind de 1,4 milioane de lei.

Municipalitatea gălăţeană le mai alină puţin supărările dascălilor vizavi de legile salarizării şi le împarte, la început de an şcolar, tichete cadou în valoare totală de peste 1,4 milioane de lei, conform datelor prezentate astăzi de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.
Potrivit contractului colectiv de muncă, fiecare lucrător din sistemul educaţional ar fi trebuit să primească şapte tichete cadou (fiecare în sumă de 50 de lei), pentru şapte evenimente dispuse pe parcursul unui an. “Vom primi acum aceste tichete şi avem promisiuni din partea Primăriei că vom mai primi şi de Crăciun alte şapte tichete, în valoare de 350 de lei. Noi suntem mulţumiţi că vom primi bonificaţiile pentru patru din cele şapte evenimente care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă. De altfel, asta ne-a fost şi înţelegerea pentru acest an. Suntem conştienţi că mai mult nu ar fi putut să ne dea”, spune preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu.

De luni, mai bogaţi cu 350 de lei

Tichetele vor fi distribuite săptămâna viitoare, începând cu data de 21 septembrie 2009, de ele urmând să beneficieze aproximativ 4.000 de lucrători din sistem. Până acum, angajaţii din învăţământ au primit tichete pentru două evenimente.  Este vorba despre Paşte şi Ziua Educatorului (5 iunie), atunci când personalul didactic, cel nedidactic dar şi cel auxiliar din şcoli a primit 350 de lei. Efortul financiar făcut atunci de Primăria Galaţi s-a ridicat tot la 1,4 milioane de lei.
Bogdan Nistor

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite