Profesorii jură război Guvernului! Cadrele didactice ameninţă cu greva fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Educaţiei Naţionale va sesiza Avocatul Poporului în ceea ce priveşte neconstituţionalitatea OUG 113/2010, care amână din nou acordarea unor drepturi băneşti câştigate în instanţă. FEN consideră că prin adoptarea noului act normativ Executivul calcă încă o dată în picioare statul de drept şi autoritatea justiţiei.

"Suntem hotărâţi să apelăm la orice cale legală de atac pentru rezolvarea problemelor cu care salariaţii din învăţământ, umiliţi de prea multă vreme, se confrută. Vom sesiza Avocatul Poporului în ceea ce priveşte OUG 113/2010 şi în acelaşi timp vom căuta soluţii în jurisprudenţa europeană pentru a dovedi că amânarea plăţii drepturilor cuvenite şi neacordate, stabilite de instanţele de judecată, este ilegală.
În condiţiile actuale, ne gândim să propunem membrilor de sindicat greva fiscală, prin care să ne amânăm şi noi plăţile către bugetul local sau de stat în 2011 şi să eşalonăm datoriile în următorii trei ani. În loc de bani, vom trimite către ANAF şi direcţiile de taxe şi impozite locale hârtii prin care vom anunţa că nu ne vom mai plăti dările.
Motivul pe care îl vom invoca este reducerea salariului cu 25%, începând cu luna iulie 2010 şi amânarea, prin ordonanţe de guvern succesive, a aplicării sentinţelor judecătoreşti definitive, executorii şi irevocabile
", a declarat Constantin Ciosu, preşedinte FEN.

Menţionăm că sindicatele afiliate FEN au câştigat sute de procese prin care solicită recuperarea sumelor neacordate de Executiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite