Produsele expirate, sub lupa DSVSA. Un supermarket a fost amendat cu 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de procesare şi prelucrare a cărnii au fost luate la bani mărunţi de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Nu mai puţin de 600 de market-uri şi două unităţi de procesare a cărnii au fost verificate în luna iunie. Alte 12 societăţi, dintre care şi un abator, o unitate de procesare a peştelui şi alte două de procesare a cărnii au fost verificate în iulie.

"S-a verificat modalitatea de recoltare, de depozitare în spaţiile frigorifice şi s-a monitorizat destinaţia acestor deşeuri. La nivelul judeţului Galaţi toate aceste unităţi au contracte cu unităţi ce incinerare care dirijează produsele către incinerare. La nivelul judeţului, avem trei canise care au protocoale avizate sanitar veterinar care pot prelua aceste produse cu defecte comerciale şi care nu sunt dăunătoare pentru sănătatea omului şi implicit pentru sănătatea animalelor", a declarat doctor Lenuţa Ichim, din cadrul DSVSA Galaţi.

În urma controlului, DSVSA a sancţionat cu 5.000 de lei un supermarket pentru etichetarea necorespunzătoare şi ambalajele deteriorate. "Am aplicat o sancţiune pentru manipularea pungilor cu hrană pentru animale în condiţii improprii, oasele fiind depozitate în aceeaşi cameră cu alte produse", a spus Lenuţa Ichim. DSVSA are în desfăşurare un control de evaluare a unităţilor de procesare a laptelui şi un abator.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite