Producătorii din Matca îşi închid, de la 1 august, piaţa de legume de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei spun că activitatea este nerentabilă deoarece chiria plătită este foarte mare, transportul este costisitor, iar vânzările foarte slabe.

Inaugurarea „Paradisul Legumelor", magazinul de vânzare a legumelor aduse direct de la producătorii din Matca, a părut să fie, în urmă cu circa 3 luni, o super-soluţie. Se spera că legumicultorii vor avea dever bun, iar consumatorii din Galaţi vor beneficia de marfă proaspătă la un preţ decent.
Din păcate, planurile din luna mai nu s-au potrivit deloc cu realitatea din luna iulie.

Mircea Croitoru, directorul executiv al cooperativei „Paradisul legumelor", era convins că gălăţenii vor avea toată vara legume aduse de la Matca şi vândute direct în Piaţa Centrală. Cei 200 de producători membri în această cooperativă păreau să fie garanţia succesului.

Din motive greu de desluşit, foarte puţini au trecut însă pragul magazinului. O explicaţie ar putea fi faptul că preţurile afişate nu sunt cu mult mai mici decât cele din piaţa obişnuită. O alta ar fi zvonul că mătcaşii au chimizat excesiv producţia şi că marfa lor n-ar fi tocmai sănătoasă.
Cert este că la două luni de la marea inaugurare, în „Paradisul Legumelor" este pustiu.

Cei de la cooperativă spun că de la 1 august nu vor mai prelungi chiria spaţiului şi că nici prin cap nu le trece săr eia experimentul. „La 20.000 de lei pe lună, suma este exorbitantă. Mai costă şi transportul, iar preţurile sunt uneori sub cele din piaţa de la marginea satului Matca", explică Mircea Croitoru.

După epuizarea episodului urban soldat cu un eşec total, mătcăşii se vor concentra pe dezvoltarea pieţei de gros din comuna lor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite