Producătorii de roşii din Matca nu au primit nici până acum facturi pentru seminţele virusate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminţele incriminate sunt aduse din străinătate Foto: Adevărul
Seminţele incriminate sunt aduse din străinătate Foto: Adevărul

Firma importatoare nu a eliberat facturi pentru niciunul dintre loturile de seminţe vândute. Mai mult, singurul importator a cerut ambalajele înapoi pe motiv că se organizează o tombolă.

Cu toate că s-au scurs câteva luni de când au fost cumpărate seminţele incriminate de producători, aceştia nu au pus mâna nici în ziua de azi pe o factură sau pe un certificat de analize. Oamenii sunt ferm convinşi că seminţele respective sunt cele care au dus la dezastrul din Matca.
 
„Nu vrea nimeni de firma MarcoServ să recunoscă existenţa acestor probleme. Nu ne-au dat când am cumpărat bon de casă sau factură. Nimic. Am insistat câteva luni şi într-un final ne-au dat nişte facturi dar pe alt lot, nu pe cel vândut”, spune Domniţa Vasilache, producător de roşii.

Reprezentanţii firmei au cerut ambalejele seminţelor înapoi, pe motiv că se organizează o tombolă.

„Nu se poate aşa ceva. Au zis că organizează o tombolă şi că participanţii trebuie să prezinte ambalajele respective dacă vor să câştige. Probabil vor să le distrugă. Nu este vorba despre nicio tombolă”, spune Mircea Croitoru, preşedintele Asociaţiei Agricole de la Matca.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite