Procurorul general a scăpat de cercetare pe un viciu de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Dinu Gâlcă, şeful parchetelor din Galaţi, Vrancea şi Brăila, a scăpat de acuzaţia de la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru cinci presupuse abateri disciplinare invocate de Departamentul Naţional Anticorupţie, Serviciul Teritorial Galaţi.

Citiţi şi:

Procurorul Dinu Gâlcă, fratele fostului preşedinte al CSM, este cercetat de DNA

CSM a decis că DNA nu a sesizat conform legii, deci nu s-a mai discutat dacă solicitarea procurorilor anticorupţie era întemeiată sau nu.

Procurorul general este acuzat că ar fi intervenit în soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Parchetului, depăşind limitele legale.

Dinu Gâlcă ne-a declarat că, la finalizarea dosarului, va dezvălui povestea care stă în spatele încercării sale de discreditare, cum a numit-o.

Cererea de sancţionare a procurorului general este doar acţiunea premergătoare unui dosar de corupţie instrumentat de către DNA Galaţi, despre care structura centrală nu a dorit să ofere acum mai multe detalii, invocând periclitarea anchetei.

Totul a pornit de la decanul de vârstă al notarilor gălăţeni, Cozma Dumitru, care l-a rugat pe procurorul general să intervină pentru finalizarea mai rapidă a unui dosar.

Notarul încheiase un antecontract de cumpărare a unui teren din localitatea Tuluceşti şi dorea să i se restituie avansul plătit după ce vânzătorul a majorat ulterior preţul.

Pensionare amânată

Pe fondul scandalului creat, procurorul Dinu Gâlcă şi-a depus cererea de pensionare, a doua până acum, dar Consiliul Superior al Magistraturii a decis, într-o şedinţă de săptămâna trecută, ca solicitarea de pensionare a procurorului general să fie amânată pentru o dată ce nu a fost precizată.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite