Procurorii anticorupţie de la Galaţi lucrează printre precupeţi, în piaţa centrală, într-un sediu în care a funcţionat înainte o prăvălie de mărunţişuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA Galaţi mai împarte sediul cu o farmacie veterinară, dar şi cu un magazin de instalaţii sanitare. În vecinătate se află Piaţa Centrală, un veceu public tarabele unor florari.

Clădirea în care îşi are sediul Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi nu are prestanţa şi condiţiile speciale adecvate unei asemenea instituţii. Pe latura dinspre strada Tecuci a aceluiaşi imobil au acces la câteva birouri ale Adminstraţiei Pieţelor Agroalimentare precupeţii care vin să se plângă că vecinul de tarabă are preţuri mai mici la gogonele şi castraveţi, iar prin spatele clădirii sunt aduşi încătuşaţi suspecţii de acte de corupţie.

DNA Galaţi mai împarte sediul cu o farmacie veterinară, dar şi cu un magazin de instalaţii sanitare. În vecinătate se află Piaţa Centrală, un veceu public tarabele unor florari.
Conducerea DNA Galaţi recunoaşte că actualul sediu este impropriu pentru lupta cu corupţia, dar nu are ce face.

„Asta este situaţia", ne-a declarat cu o notă de resemnare în voce Gheorghe Ivan, procurorul-şef al DNA Galaţi.


Anticorupţie cu chirie
Iniţial, DNA Galaţi a funcţionat în imobilul de pe strada Basarabiei care găzduieşte şi parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel. Înghesuiala de la Parchet a determinat conducerea de la acea dată a DNA să ceară mutarea structurii regionale într-o altă clădire.

Pentru că Primăria Galaţi nu i-a putut pune la dispoziţie un imobil din patrimoniul propriu, DNA Galaţi a închiriat o clădire de la o persoană fizică, dar nici această variantă nu s-a dovedit mai bună. Până la urmă, Primăria i-a repartizat o parte din clădirea fostului Han al Pieţii, dar este evident că nici această soluţie nu este cea mai bună.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite