Procesul “gălăţean” dintre Radu Mazăre şi ANI a fost amânat pentru a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care primarul Constanței, Radu Mazăre, a chemat în instanţă Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost amânat azi la Curtea de Apel Galaţi, magistraţii stabilind un nou termen de judecată la cererea avocatului lui Mazăre

"Dosarul cu numărul 1120/36/2009, cu petent Mazăre Radu Ștefan și intimat Agenția Națională de Integritate, care are ca obiect anularea actului administrativ, a ajuns la Curtea de Apel Galați pe 28 ianuarie 2010 și a avut prima înfățișare pe 16 martie. Petentul a cerut atunci un nou termen, pentru angajarea unui apărător. La a doua înfățișare, care a avut loc astăzi, apărătorul lui Mazăre Radu Ştefan a cerut un nou termen, invocând imposibilitatea de a se prezenta în instanță. Curtea de Apel Galaţi a acordat un nou termen, pentru data de 18 mai", a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, judecătorul Irina Boldea.

Reamintim că ANI a anunţat, la începutul lunii august 2009, că Radu Mazăre s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost concomitent primar şi administrator al unei firme, şi riscă astfel să piardă funcţia publică. În urma verificărilor a reieşit că, în data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazăre a fost numit administrator la SC Nisipuri SA, funcţie din care s-a retras în data de 6 noiembrie 2003.


Mazăre a contestat în instanţă actul de constatare a stării de incompatibilitate în care s-ar fi aflat timp de 7 luni, emis de Agenţia de Integritate. Procesul dintre cele două părţi, care a debutat la Constanța, a fost strămutat la Galați la cererea ANI, care a invocat faptul că instanța de la malul Mării Negre ar putea fi influenţată de notorietatea primarului constănţean.


Ulterior, primarul municipiului Constanţa a declarat că sesizarea de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate se bazează pe o eroare materială a Registrului Comerţului la înregistrarea societăţii sale şi a acuzat ANI că acţionează la comandă politică. El a prezentat presei documentul de constituire al societăţii Nisipuri SA, din care ar reieşi că administratorul societăţii este, de fapt, fratele său Mihai Mazăre, în timp ce Radu Ştefan Mazăre figurează doar ca unic acţionar.

"Legea nu interzice să fii şi primar şi acţionar, nu interzicea la vremea respectivă. Dacă m-ar fi întrebat slugile politice de la ANI, le-aş fi arătat. După ce am aflat, am sunat şi eu să văd ce se întâmplă acolo. Domnii de la Registrul Comerţului au greşit. În loc de administrator Mazăre Mihai, (au notat n.r.) Mazăre Radu Ştefan", a explicat, anul trecut, primarul Constanţei.

În urma izbucnirii acestui scandal, Mazăre a contactat Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care şi-ar fi recunoscut eroarea de înregistrare printr-un referat din 30 iulie 2009.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite