Galaţi: Procesul ucigaşilor lui Marian Ivan, blocat în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Teleorman încearcă de două luni să intre în posesia armei albe cu care a fost înjunghiat fostul şef al lumii interlope din Galaţi. Audierea martorilor este îngreunată de faptul că o parte dintre ei refuză să se prezinte sau sunt daţi în urmărire generală.

Procesul lui Ion Mocănelu şi Ionuţ Zăuşilă, cei doi bărbaţi acuzaţi că l-au ucis pe Marian Ivan, avansează extrem de greu.

La termenul de judecată din data de 19 mai, instanţa dispusese audierea a doi martori prin comisie rogatorie. Procedura presupune ca persoanele respective să răspundă la întrebările părţilor în faţa unei instanţe din cadrul Tribunalului Galaţi iar declaraţiile să fie trimise la dosarul care se judecă la Tribunalul Teleorman.

Nici până astăzi nu se ştie dacă martorii au fost audiaţi sau nu, ca să nu mai amintim de faptul că arma albă cu care a fost înjunghiat fostul cap al lumii interlope din Galaţi nu a ajuns nici până acum la Tribunalul Teleorman, deşi sunt luni bune de când procesul a fost strămutat la această instanţă.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din Teleorman întrucât Ion Mocănelu şi Ionuţ Zăuşilă puteau avea în Galaţi probleme de securitate, dar şi pentru că în faza iniţială a procesului niciun avocat nu a dorit să le acorde asistenţă juridică celor doi inculpaţi.

Marian Ivan  a murit după ce a fost lovit de trei ori cu în cuţit în urma unei altercaţii cu cei doi agresori în noaptea de 8 spre 9 iunie 2008. Cea mai spinoasă problemă a judecătorilor este audierea martorilor, care până acum fie au refuzat în mod repetat să se prezinte, fie nu pot fi găsiţi.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de omor calificat, Ion Mocănelu şi Ionuţ Zăuşilă riscă să primească până la 25 de ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite