Proces de corupţie, amânat trei ani fără motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul care îl priveşte pe fostul şef al Serviciului Urbanism din Primăria Galaţi, Silviu Vlasie, a intrat în al treilea an de când se judecă la Tribunalul Galaţi, dar nici până acum cercetarea judecătorească nu a fost demarată în dosar.

Silviu Vlasie a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru şantaj şi luare de mită după ce i-a sugerat omului de afaceri Ion Meliceanu, administrator al unei firme de construcţii din Tecuci, să renunţe la toate procesele intentate Primăriei Galaţi.


Municipalitatea nu îi acordase în termenul legal autorizaţiile de construcţie pe care le solicitase Meliceanu în vederea mansărdării unor blocuri iar Silviu Vlasie l-a lăsat să înţeleagă pe omul de afaceri că va "uita" de amenda de 10.000 de lei pe care urma să i-o aplice pentru începerea lucrărilor înainte de obţinerea autorizaţiilor.

Zecile de termene acordate până acum de judecători în procesul în care este inculpat fostul şef al Serviciului Urbanism din Primăria Galaţi sunt justificate de instanţă prin faptul că Vlasie nu avea avocat, nu era îndeplinită corect procedura de citare sau au fost invocate diverse excepţii de neconstituţionalitate.

Cert este că după trei ani în care s-au cheltuit sume serioase pe citaţii şi alte acte de procedură, nici măcar un singur martor nu a fost audiat în dosar.

"Un proces nu poate fi amânat la nesfârşit. Se pot acorda iniţial câteva termene pentru a-şi angaja avocat, iar apoi dacdă nu o face i se desemnează un avocat din oficiu pentru ca procesul să poată fi început", ne-a declarat judecătorul Florin Meleacă, vicepreşedintele Tribunalului Galaţi, lucru care nu se aplică totuşi în dosarul penal amintit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite